Julkaistu: 07.05.2015

Sideways

Beatrice Eli
Sideways käynnistää Helsingin tapahtumakesän

Kesäkuussa järjestettävä Sideways avaa Helsingin festivaalikesän. Skenet haastatteli Johannes Kinnusta tapahtuman järjestävästä ohjelmayhtiö Fullsteamista. Fullsteam on pitkään vastannut suurimmasta osasta suomalaisilla festareilla nähtäviä ulkomaisia artisteja, mutta omaa tapahtumaa ohjelmayhtiöllä ei ole ennen ollut.

Sideways järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa, mutta ajatus omasta festarista on pyörinyt Kinnusen mukaan ilmassa Fullsteamilla jo vuosia.

"Vasta viime syksynä kaikki osui kohdilleen. Löytyi Teurastamo, juuri oikea miljöö Sidewaysin kaltaiselle tapahtumalle. Myös artistien kiertueaikataulut sopivat suunitelmiin."

Miksi Sidewaysiin kannattaisi tulla, vaikkei kaikkia esiintyjiä entuudestaan tuntisikaan?

"Sideways on todella monipuolinen festivaali. Tapahtumaa voi suositella kaikille, jotka suhtautuvat avoimesti vaihtoehtomusiikkiin, oli se sitten punkkia, räppiä tai elektroa", Kinnunen määrittelee.

Vaikka musiikki on ohjelmiston keskiössä, tarjolla on monipuolista ohjelmaa ruokaelämyksistä puhekokonaisuuksiin ja taidenäyttelyistä pingikseen. Sideways eroaa Kinnusen mukaan kuitenkin esimerkiksi Flow’sta siinä mielessä, että se vähemmän sliipattu.

"Helsingissä järjestetään kesän alkupuolella todella vähän tapahtumia, joten Sidewaysin erottautuu edukseen myös ajoitukseltaan."  

Mistä kolmesta kiinnityksestä olet eniten innoissasi?

"The Jesus and Mary Chainista, joka soittaa Psychocandy-klassikkoalbuminsa kannesta kanteen. Paperi T:n levynjulkaisukeikka Tavastialla oli uskomattoman hyvä, ja haluan nähdä, miten homma toimii isommalle yleisölle. Ulkomaisesta hiphop-tarjonnasta eniten kiinnostaa Earl Sweatshirt."

Tiedot

Sideways

Teurastamolla (Työpajankatu 2) 
12-13.6
Liput 58-78 e