Julkaistu: 09.04.2015

Sanni

Warner Music Finland
Luontevia biisejä biletyksestä ja ihmissuhteista

Viime vuonna ruotsalainen elektropoppari Tove Lo lauloi hittibiisissään "You're gone and I got to stay high". Samojen teemojen, kariutuneiden ihmissuhteiden ja biletyksen ympärillä pyörii suurin osa helsinkiläisen SANNIn uuden Lelu-levyn sanoituksista. "Joogatkoon ne joita se auttaa" laulaa kertojahahmo ja päätyy "uusiin nousuihin" mieluummin päihteiden ja youtube-videoiden kautta. 

21-vuotiaan laulaja-lauluntekijän esikoislevy Sotke Mut julkaistiin vuonna 2013. Levy tuntui epätasaiselta, mutta onnistuneelta. Siltä löytyi hittejä, mutta puuttui suomalaisen radiopopin vaivaannuttava geneerisyys. Jokin ihme juttu siinä on, että kotimaiset popbiisit kuulostavat usein siltä kuin ne olisi vedetty saman krominvärisen filtterin läpi viimeistään tuotantovaiheessa.

Sannin kohdalla ei onneksi käy niin. Toisen levyn ensimmäinen single 2080-luvulla nousi nopeasti Spotifyn streamatuimmaksi kappaleeksi Suomessa. 2080-luvulla edustaa perinteisintä, vähän 90-lukulaista popkaavaa Lelun muiden kappaleiden joukossa. Muuten suurin osa levystä on vähän EDM-vaikuteista elektropoppia Ellie Gouldingin ja Charli XCX:n tyyliin.

Lelun sanoitukset kuulostavat luontevilta. Niissä katsotaan Netflix-sarjoja ja Youtube-videoita ilman, että lopputulos kuulostaisi siltä, että joku ristoasikainen olisi pähkäillyt, että laitetaan tänne nyt vähän internet-termistöä sekaan niin, että saadaan biisi kuulostamaan nuorekkaalta.

Sannin vahvuus on se, että hän on oikeasti nuori, joten hänen ei tarvitse yrittää vaikuttaaa sellaiselta. Sanni ei myöskään yritä tehdä elektropopistaan turhan siloiteltua muttei myöskään tekorankkaa. Hän ei yritä miellyttää kohderyhmää, vaan tekee sitä, mitä haluaa.

Tiedot

SANNI

Dtm:ssä 17.4.2015 klo 21-04.00
liput 13/15 e

Lelu-albumi julkaistaan 24.4
(Warner Music)