Julkaistu: 27.02.2015

Ville Leinonen

Ville Leinonen keksi itsensä uudelleen.

Ville Leinosen maaliskuussa ilmestyvä Isi koostuu lempeistä folk-laulelmista. Sitä edeltävillä levyillä Leinonen teki kokeellista noisea, joten nyt on tapahtunut suunnanmuutos tai ainakin paluu ensilevyjen herkkään ilmaisuun.

Muutos ei tapahtunut mitenkään suunnitelmallisesti. Kappaleet syntyivät neljän vuoden saatossa muun musiikintekemisen lomassa, joten folk-levyn tekeminen oli luontevaa.

“Asioihin varmasti vaikutti sekin, että minulla on nykyään perhe ja lapsia. Pitää saada ‘leipää pöytään’, joten ajattelin julkaista pehmeitä biisejä. Sellaisia, joita ihmiset tykkäävät kuunnella.”

Ville Leinonen kertoo luovan nahkansa tasaisin väliajoin kuin “viidenpennin David Bowie.”

“Ennen kuin voi siirtyä eteenpäin, vanha hahmo pitää ikään kuin kuolettaa. Edellisellä levyillä ja keikoilla pääsi kyllä metelöimään ja synkistelemään ihan tarpeeksi. Isin hahmo siihen verattuna aika normaali.”

David Bowie on muutenkin aina ollut lähellä Ville Leinosen sydäntä.

“Ensimmäinen ostamani levy oli David Bowie Labyrinth -elokuvan soundtrack. Kuuntelen sitä edelleen. Muistan vieläkin, kun asuin Savonlinnassa ja elokuva oli tehnyt niin suuren vaikutuksen, että piti hankkia levy omilla rahoilla.”

Ville Leinonen palaa pitkäaikaisten suosikkilevyjensä pariin usein muutenkin. Hän kuuntelee äänitteensä vain vinyyliltä.

“En kuuntele musiikkia internetistä, koska siellä tarjonta tuntuu liian rajattomalta. CD:itä on kertynyt hyllyyn myös iso pino, mutta en voi kuunnella niitä, sillä lapset rikkoivat cd-soittimen.”

Muusikko kertoo innostuneensa viimeaikoina harjoittelemaan kitaransoittoa uudestaan.  

“Myös kevätaurinko inspiroi minua. Ja tietenkin lapset, silloin kun he ovat iloisia eivätkä kiukuttele.”  

Keväällä hän odottaa, että pääsee keikkailemaan uuden Enkelit-yhtyeensä kanssa.

“Kokoonpanoon kuuluvat lisäkseni vain Mikko Kuorelahti ja Janne Lastumäki. Livenä sovitukset ovat paljon karsitumpia kuin levyllä. Kaikki haitarit sun muut erikoiselementit jätetään pois. Se tuntuu hyvältä.”

Tiedot

Ville Leinonen

Ville Leinonen & Enkelit Korjaamon kulmasalissa la 13.3.2015 klo 21-02.00