Julkaistu: 18.12.2014

Helsinki International Music Film Festival

Stone Roses: Made of Stone
Helsinki International Music Film Festival yhdistää musiikin ja elokuvat.

Joulun välipäivinä Andorran valtaa Helsinkin International Music Film Festival. Nimensä mukaisesti vain musiikkielokuvia esittävä festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa.

Kaksipäiväisillä festivaaleilla näytetään neljä elokuvaa: The National -dokumentti Mistaken for Strangers, Depeche Moden keikkataltiointi Live in Berlin 2014 sekä dokumentit Stone Rosesista ja Creation Records -levy-yhtiöstä. Lauantai-iltana voi elokuvien jälkeen jäädä vielä Diskotéka Macabre -klubille, jonka musiikkivalinnat jatkavat elokuvien tunnelmaa. Skenet haastatteli tapahtuman järjestäjiä Hra Nauhaa ja DJ Murhaa Klub Kalmasta.

"Leffat valikoituivat omaan musiikkimakuuun ja Klub Kalman musiikkivalikoimaan sopiviksi. Brittipoppia, Haciendaa ja Depeche Modea." HraNauha kertoo.

Klub Kalma oli jo pari kertaa aiemmin kokeillut elokuvaesityksiä klubien yhteydessä. Oman elokuvafestivaalin suunnittelu alkoi kuitenkin tammikuussa, kun Klub Kalman järjestäjät tajusivat, ettei Suomessa ole ollenkaan pelkästään musiikkielokuviin keskittyviä festareita.

"Rakkautta & Anarkia -festivaalilla esimerkiksi on kyllä aina musiikkielokuvasarja, mutta se on vain pieni vähemmistö koko elokuvatarjonnan joukossa. Musiikkielokuvia ei voi kovinkaan usein nähdä suomalaisissa elokuvateattereissa, vaan fanit joutuvat katsomaan niitä kotona koneeltaan."

Järjestäjät pitävät tapahtuman vetonaulana Depeche Mode Live in Berlin 2014-elokuvaa. Festivaali tarjoaa ensimmäisen ja ehkä ainoan mahdollisuuden nähdä Anton Corbjinin ohjaama keikkataltiointi Suomessa. 

Muita elokuvia on jo viimevuosina esitetty suomalaisilla elokuvafestivaaleilla.

"Manchesterilaista Creation Recordsia käsittelevä dokumentti esitettiin Espoo Cinessä kaksi vuotta sitten, mutta brittien sössötyksestä oli monen suomalaisen hankala saada selvää. Nyt mukaan saatiin onneksi suomenkieliset tekstit", DJ Murha selventää.

Näyttölupien säätäminen ja saaminen Suomessa kävi Suomessa hitaasti. kun on uusi tekijä. Klub Kalma aikoo kuitenkin tehdä tapahtumista jokavuotisen perinteen, jos kävijöitä vain riittää.

"Rahaahan tämmöisellä toiminnalla ei tietenkään tehdä. Järjestämme musiikkielokuvafestivaalin, koska se tuntuu meistä hauskalta idealta. Kukaan muukaan ei tätä tee, joten meidän pitää tehdä tämä itse.

"Joulun jälkeen on hyvä istua katsomaan elokuvia, ja sitten vielä tanssia päälle hyvän musiikin tahdissa. Siinä joulukinkku sulaa. Tai ehkä suosittelemme tofu-tai seitankinkkkua."

Tiedot

Helsinki International Music Film Festival

Andorrassa 27.12-28.12
Liput Andorrasta - Yksittäiset elokuvat 8 euroa/kpl.
- Lauantain kumpi tahansa elokuva + klo 22 aukeava
DISKOTÈKA MACABRE -klubi 10 euroa.
- Kaksi elokuvaa lauantaina + DISKOTÉKA MACABRE -
klubi 15 euroa.
- Sunnuntain molemmat elokuvat 12 euroa.