Julkaistu: 04.09.2014

Takapiha – Yes in My Backyard

Kuva: Tero Ahomaa
Kanneltalon uudessa klubisarjassa kansainvälisyys kohtaa paikallisuuden.

Emme ole enää helsinkiläisiä. Olemme kumpulalaisia, vallilalaisia, jakomäkeläisiä tai kontulalaisia. Kotipaikkainnostus on ollut käynnissä myös Kannelmäessä, kertoo Kanneltalon tiedottaja Anne Euramaa.

”Täällä on ollut sellaista pöhinää, Kannelmäki-liikettä ja muuta. Keväällä Hulluna Kannelmäkeen -projektissa kerättiin paikallisten tarinoita alueesta.”

Kanneltalo toimii alueen kulttuurikeskuksena. Se pyrkii matalan kynnyksen toimintaan ja ohjelman monipuolisuuteen. Syyskuun lopusta alkaen Kanneltalo houkuttelee uusia osallistujia perjantai-illan tapahtumalla, Takapiha-klubilla.

”Kanneltalo on avoin kaikille, mutta tällä tapahtumalla haettiin erityisesti 20–40-vuotiaita kuulijoita. Ja kaipasimme ohjelmaa nimenomaan perjantai-iltaan, etteivät ihmiset katoaisi aina keskustaan”, Euramaa kertoo.

Kaikki on kutsuttu

Ensimmäisellä klubilla esiintymässä ovat singer-songwriter Lucie Niemelä sekä popduo Eva & Manu. Ensimmäinen esiintyjä soittaa kello seitsemältä ilmaiseksi kahvilan tiloissa ja toinen kello kahdeksalta salin puolella. Jälkimmäisen esiintyjän keikka on maksullinen.

Musiikki painottuu myös loppuvuoden klubiohjelmistossa – onhan Kanneltalo ennen kaikkea musiikkitalo – mutta mukana on hiukan myös elokuvaa ja tanssia. Klubi-iltamia yhdistää maailmankansalaisuuden idea.

”Arvopluralismi on meidän sydäntä lähellä, Me olemme kuitenkin kaikki yhdessä tässä maailmassa”, sanoo tiedottaja Euramaa.

Takapiha-tapahtuman alaotsikko kuuluukin Yes in My Backyard, mikä tuntuu suoralta vastaukselta nimbyille, not in my backyard -ajatusmalliin jumittuneille kuppikuntalaisille. Euramaa korostaakin, että Kanneltalon tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita.

”Olemme ylpeitä Takapiha-klubin ohjelmasta. Se on mielenkiintoinen ja ajankohtainen.”

Maailmankansalaisia

Ensimmäisen klubin esiintyjistä Lucie Niemelä on suomalais-tsekkiläinen ja Eva & Manu suomalais-ranskalainen. He täyttävät myös ajankohtaisuuden kriteerin, sillä Lucie Niemelä viimeistelee toista levyään ja Eva & Manu julkaisivat juuri omansa.

Elokuun lopussa julkaistu Cinnamon Hearts on Evan & Manun edellistä levyä vetävämpi ja elektronisempi. Akustiset kitarat eivät enää dominoi, ja singer-songwriter-tunnelman tilalla on maltillinen annos tanssilattian glitteriä. Etenkin levyn nimibiisin, jo sinkkunakin julkaistun Cinnamon Heartsin voisi kuvitella tuovan bändille uusia kuulijoita esimerkiksi Reginan fanipoolista.

Duo ei ole hylännyt itselleen ominaista melankoliaa. Tuomo Prättälän ja Olavi Louhivuoren tuottamalla levyllä se vain asettuu kansainvälisesti entistä uskottavampiin raameihin.

Kansainvälisyys ei ole tosin koskaan ollut kompastuskivi duolle, joka tapasi Bostonissa, kiersi Eurooppaa ja esiintyy nyt Kanneltalossa.

Tiedot

Takapiha 

Kanneltalo, Klaneettitie 5

26.9.2014
klo 19 Lucie Niemelä

klo 20 Eva & Manu
(liput 14 €)

10.10. Takapiha goes Harasoo!

klo 15.45 Elokuvia: Pietarin musta koira ja Kuolema on väärässä

klo 19 Kometa

klo 20 Zorge


31.10.
klo 19 Dandy Lion Tamer – Rebecca Clamp & Hans Wessels

klo 20 Nicole Willis & The Soul Investigators


21.11.
klo 19 Terencekizz

klo 20 NOIR?