Julkaistu: 28.08.2014

M.O.T.O:

Pitkäikäinen amerikkalaisbändi on käytännössä yksi mies: Paul Caporino.

Kolme vuotta sitten Paul Caporino heilui kitaran ja mikrofonin varressa eräässä Kurvin baarissa harmaa tukka hulmuten. Oli arki-ilta, ja rumpali Niila Kunnarin säestämä amerikkalainen huudatti paikalle kerääntynyttä kansaa: “I Hate My Fucking Job!”.

Laulu soi samana iltana kolme kertaa, eikä yleisön riemu siitä laantunut, vaikka osalle aamuherätykseenkään ei ollut enää monta tuntia.

M.O.T.O.:n riemukas ensiesiintyminen Suomenmaalla toi miehelle varmasti uusia faneja, mutta Caporino oli tuttu nimi punkrockin ja powerpopin ystäville jo sitä ennen.

Hän perusti M.O.T.O.:n jo 1980-luvun alussa New Orleansissa. Vaikka bändin helposti lähestyttävä kertosäepunk ei koskaan megasuosiota ole tavoittanutkaan, ovat kokoonpanon kymmenet levytykset ja tiivis keikkatahti pitäneet pöhinää yllä.

“Olen aina soittanut keikkoja, mutta en kiertänyt paljoa ennen vuotta 2002. Kiitos internetin, keikkojen buukkaamisesta tuli paljon helpompaa”, kertoo Caporino sähköpostitse.

Duosta trioksi 

Syyskuussa Caporino tuo bändinsä kolmannen kerran Suomeen ja Helsinkiin. Tällä kertaa mukana on myös basisti. Caporino on ainoa pysyvä jäsen moneen kertaan muuttuneessa kokoonpanossa.

“Basisteja on ollut mukana vuosikausien ajan. Viimeksi kun olin Suomessa, halusin soittaa duona. Nyt olen kuitenkin muuttanut mieltäni, ja tuore vaimoni J. V. McDonough on bassossa. Hän on soittanut River City Rebelsissä sekä useissa 90-luvun bostonilaisbändeissä.”

Caporino kertoo pyytäneensä kokoonpanoon mukaan jälleen myös Suomen-vahvistuksen, God Given Ass -bändistäkin tutun Kunnarin, jonka kanssa amerikkalainen on aiemmatkin keikat soittanut.

Suomi-kontaktit

Viime visiiteillään M.O.T.O. viihtyi Suomessa viikkoja. Sinä aikana nauhoitettiin muun muassa levy No Sleep ‘Til Turku (2012), jonka biisillä Never Had a Glass Lie To Me Caporino laulaa “…sitting in Kultapalmu in Kallio Helsinki…”.  

Paljon kiertäneellä amerikkalaisella tuntuukin olevan erityinen suhde Suomeen.

Caporino kertoo Suomi-kontaktien syntyneen soittokeikalla Tukholmassa.

“Siellä oli hyvä määrä suomalaisia, jotka olivat tulleet laivalla Turusta. Tutustuin heihin, ja he pyysivät minua kiertueelle Suomeen.”

Yksi noista suomalaisista perusti myöhemmin M.O.T.O.:nkin levyjä julkaisevan Blast of Silence -levymerkin, joka sai nimensäkin Caporinon kappaleesta. Eikä yhteistyö näytä loppuvan.

“Blast of Silence -levymerkki julkaisee pian levymme nimeltä Chinese Rocks. Se nauhoitettiin suurimmaksi osaksi Shanghaissa ensimmäisellä Kiinan-kiertueellamme touko–kesäkuussa 2013.”

Tiedot

M.O.T.O.

M.O.T.O.: Chinese Rocks (Blast of Silence) – julkaispäivä 12.9.2014

16.9. Siltanen (Hämeentie 13 B)
M.O.T.O.

20.9. Lepakkomies (Helsinginkatu 1)
M.O.T.O.
The Heartburns
God Given Ass
Lost Chords