Julkaistu: 16.04.2014

Hopeajärvi

Kuva: Jarkko Wickström
Helsinkiläisnelikko jatkaa äkkiväärien rokkipioneerien omaehtoista linjaa.

Hopeajärven musiikki on kiinnostavampaa kuin tarina sen takana. Jokainen neljästä soittajasta oli ehtinyt jo musisoida tahollaan, kun he perustivat yhteisen bändin vuonna 2011.

”Syy bändin perustamiseen oli niinkin tylsä kuin tahto soittaa juuri näiden ihmisten kesken. Jätkät olivat kaikki entuudestaan tuttuja – paitsi että rumpali Timo Tikka ja kitaristi Ukko Perttilä taisivat tavata ensimmäistä kertaa vasta eka treeneissä – mutta oltiin keltanokkia keskenämme soittamisessa”, kertoo yhtyeen kitaristi-laulaja Teemu Tanner.

Basisti Ari Salosen täydentämää nelikkoa on sittemmin ehditty verrata muun muassa Sielun Veljiin ja Radiopuhelimiin. Suomenkielistä ja romuluista taiderokkia soittavan bändin sukulaisiin voisi kuulua myös omintakeinen Sur-rur.

”Noi vertailukohdat eivät ole ainakaan itselleni ilmeisiä, eikä me niitä olla koskaan kollektiivisesti pähkäilty. Tiedän, että kaikilla meillä on melko sofistikoitunut maku, ja tekemisen mentaliteetti tulee toki myös siitä, mitä kotona kuunnellaan”, Tanner kuvailee.

Puolesta ja vastaan

Viime vuonna bändi julkaisi vinyylillä omaa nimeään kantavan mini-lp:n. Helmikuussa ilmestyi seiskatuumainen Rakennetaan kaupunki/Oikein, oikein. Molemmissa julkaisuissa oli levy-yhtiö Ektro Recordsin leima.

Circlenkin riveistä tutun Jussi Lehtisalon levymerkki edustaa myös omaehtoista vasemman laidan tekemistä. Ektro Recordsin talliin Hopeajärvi päätyi suositusten kautta.

”Lehtisalon Jussilla on luottopelureita, joita eksyi useamman kerran meidän keikoille ja jotka muistivat kehua meininkiä. Yhdellä Semifinalin keikalla oli myös Jussin bändikaveri Janne Westerlund, joka keikan nähtyään näppäili Jussille tekstarin. 24 tunnin sisällä taisi bändi saada sähköpostia, jossa Jussi ehdotti yhteistyötä”, Tanner naurahtaa.

Hopeajärvi onkin saanut erityisen paljon kiitosta keikkamenostaan. Bändi soittaa lujaa, ja heittäytyminen on ehdotonta.

”Kyllä livetilanteisiin tulee ylimääräinen spurtti. Usko siihen tilanteeseen ja materiaaliin on niin vahva, että sitä pystyy olemaan 100-prosenttisesti läsnä. Jotain klikkaa, se on ollut hieno huomata”, Tanner selittää.

Negatiivisen kritiikinkään ei anneta hämätä.

”Kyllä kritiikistä keskustellaan, mutta eihän sellaiselle mitään mahda. Emme kapinoi hyväksyntää vastaan, emmekä lannistu kritisoinnista.”

Lisää julkaisuja

Joskus loppuvuodesta Hopeajärveltä sopii odottaa täyspitkää levyä, jota nauhoitetaan parhaillaan. Puhetta on ollut myös alun perin vain vinyylillä ilmestyneen mini-lp:n uusintajulkaisusta cd-formaatissa.

”Ja kesä menee keikkaillessa. Yritetään olla ainakin vuoden loppuun asti mahdollisimman aktiivisia.”

Ektro Recordsin pomomieskin on jo ehtinyt nähdä Hopeajärven livenä.

”Ei ilmeisesti katunut yhteistyötä”, naurahtaa Tanner.

Tiedot

Hopeajärvi

24.4. Bar Loose (Annankatu 21)

Hopeajärvi ja The Toxics

Liput 6 €