Julkaistu: 17.03.2014

KOKIMO

Kuva: KOKIMO / Kiasma
Erilainen museokäynti antaa elämyksiä ja rauhoittaa.

Jos haluat kokea taidemuseossa jotain erilaista, on KOKIMOn puolentoista tunnin mittainen ohjattu näyttelykäynti sinua varten.

Tämä kirjoitus ei pyri sisältämään juonipaljastuksia, mutta jos haluat kokea KOKIMOn täysin ilman ennakko-odotuksia, lopeta lukeminen tähän ja varaa lippusi!

Uusia näkökulmia

KOKIMOn taustalla on joukko skenografian (teatterissa lavastus-, puku- ja valosuunnittelu) sekä valo- ja äänisuunnittelun ammattilaisia, jotka tutkivat ihmisen suhdetta ympäristöönsä. Ryhmä painottaa esityksissään kokijuutta katsojuuden sijaan.

KOKIMO ei esitteessään paljasta paljoakaan, mikä on hyvä asia. Itsekin lähdin avoimin mielin kohti uudenlaista museokokemusta. On hämmästyttävää, miten paljon tuttuun tilaan voi saada uusia näkökulmia, kun siihen ohjataan jollain täysin erilaisella ja yllättävällä. Eri aistit aktivoituvat ja herättelevät mielen kulkemaan normaalista poikkeavilla poluilla.

Sisäisiä mielenmaisemia

KOKIMOn näyttelykäynti on hyvin rakennettu. Alussa kävijä on hieman ymmällään ja välillä ehkä jopa pitkästyy. Kokemus on kuitenkin vahvasti sidoksissa kävijään. Kukin mieltää kokemuksensa eri tavoin, omista sisäisistä mielenmaisemistaan ja lähtökohdistaan sekä tunnelmistaan käsin.

Kierroksen ehdottomasti parasta antia on se, että sillä pääsee myös vain nauttimaan olemisesta ja kokemisesta. Miten, sitä en paljasta.

Museokäyntiin tuntuu usein liittyvän tietty suorittaminen. Mitä on näytteillä, olenko nähnyt kaiken, miten ymmärrän näkemäni? On hyvä välillä vapautua tästä paineesta.

Tulevaisuuden museo

Uskon, että tällaisella tarjonnalla on vielä paljon annettavaa museoille ja kävijöille. Kaiken uuden ei aina tarvitse pohjautua uuteen ja ihmeelliseen tekniikkaan, joka tulee usein mieleen tulevaisuuden museota ajatellessa. KOKIMO osoittaa, että uusiin elämyksiin on hyvin yksinkertaisia ja helppoja teitä!

Tiedot

KOKIMO

Series of Spaces II – the Kiasma Edition

Kiasma (Mannerheiminaukio 2)

Liput: 10 / 8 €

Esitykset:

to 27.3. klo 14 & 18
pe 28.3. klo 14 & 18
la 29.3. klo 15
su 30.3. klo 15
la 5.4. klo 15

Kesto n. 90 min

Pakollinen ennakkovaraus Kiasman Infosta, puh. 0294 500 501

www.kiasma.fi