Julkaistu: 11.03.2014

Helsinki Music Marathon

Santa Cruz
Neljättä kertaa järjestettävä musiikkitapahtuma haluaa kasvaa isommaksi.

Yksi kaupunki, kolme iltaa, kuusi baaria ja nelisenkymmentä bändiä. Vasta reilun vuoden pyörineen Helsinki Music Marathonin alkuperäisidea oli saada ihmisiä liikkeelle, kertoo Tuomas Hulkkonen, yksi tapahtuman kolmesta tuottajasta.

”Kaupungista puuttui pelkästään musiikkiin keskittynyt baarifestivaali. Meillä on tosi paljon hyvää musaa, jota halutaan nostaa kartalle.”

Hulkkosen mukaan iso osa tapahtumaan haluavista bändeistä jää rannalle.

”Pääpaino on akteissa, joissa on valtavasti potentiaalia, ja niiden joukossa on myös nimekkäämpiä esiintyjiä. Ihan autotallidemo-asteella olevia bändejä me ei olla haluttu ottaa mukaan.”

Ilmaista hupia

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna torstaista lauantaihin ulottuva festivaali on kuulijoille ilmainen. Bändit esiintyvät Pub Adjutantissa, Henry’s Pubissa, Base Barissa, Loosessa, LeBonkissa ja Hard Rock Cafessa. Tarkoitus on, että ihmiset voivat illan aikana liikkua baarista toiseen.

”Mitään tilastotietoa meillä ei tästä ole, mutta niin myös näyttää aiemmin tapahtuneen. Kaikissa paikoissa on ainakin riittänyt jengiä”, Hulkkonen sanoo.

Koska joissain baareissa soittaa illan aikana neljäkin bändiä, on aikatauluissa oltava tarkkana. Hulkkonen painottaakin pohjatyön tärkeyttä. Bändit tietävät aikataulut ja settien pituudet sovitaan ennakkoon.

Jatkossa ennakkotyötä on toivon mukaan enemmänkin.

”Yritämme tässä pikkuhiljaa rakentaa imperiumia. Sitten kun ollaan vakiintuneessa asemassa, voidaan baarikollektiivia kasvattaa kymmeneen. Ja myöhemmin tapahtumaan otetaan myös mukaan toinen kaupunki. Tilausta ainakin on”, Hulkkonen kertoo.

Tuottajan vinkit

Hulkkosesta on vaikea saada irti suosituksia singer-songwriter-meiningistä räppiin ja hard rockiin ulottuvan ohjelmiston joukosta.

”Laatuvaatimukset on kaikkien bändien kohdalla kovat. En haluaisi nostaa yhtä kokoonpanoa muiden yläpuolelle”, hän sanoo. Painostuksen alla Hulkkonen kuitenkin taipuu antamaan muutaman vinkin:

”Sallan ja Miron matka maailman ympäri on kiinnostava bändi. Niiltä on juuri tullut ulos uusi sinkku, jolla vierailee myös PMMP:n Mira. Jos raskaammasta tykkää, niin lauantai-iltana esiintyvä Nyrkkitappelu on kovaa suomipunkkia. Ja kovassa nosteessa oleva Santa Cruz heittää torstaina normikeikan Loosessa ja perjantaina akustisen keikan duona Hard Rock Cafessa.”  

Tiedot

Helsinki Music Marathon

27.–29.3.2014

Loose (Annankatu 21)
Henry’s Pub (Simonkatu 3)
LeBonk (Yrjönkatu 24)
Pub Adjutantti (Eteläinen Rautatiekatu 4)
Base Bar (Kalevankatu 3)
Hard Rock Cafe (Aleksanterinkatu 21)