Julkaistu: 06.06.2013

Koko kesä Kalliossa

Kuvassa Sonja Lumme
Koko Jazz Clubin kesäkeikoilla kuullaan kotimaisen iskelmän kärkinimiä.

Koko Teatterin tiloissa ympäri vuoden toimiva Koko Jazz Club jatkaa vuosi sitten alkunsa saanutta kesäklubisarjaa. Tuolloin Jazz Clubin järjestäjiin kuuluva basisti Timo Hirvonen ja vibrafonisti Arttu Takalo pohtivat, kuinka voisivat tarjota yleisölle jotain uutta. 

– Päätettiin yhdistää iskelmää, kevyttä musiikkia ja jazzia. Ajatus ei ollut maata mullistava, mutta jo viime kesä osoitti että kiinnostusta löytyy, kesäklubien isäntänä toimiva Takalo kertoo. 

Tänä kesänä pidettävien klubien määrä onkin kaksinkertaistunut edellisvuodesta, ja erilaisia kokoonpanoja kuullaan yhteensä kahtenatoista suvi-iltana. Klubeilla konsertoi vaihtuva huippuartisti yhteistyössä Takalon isännöimä jazz ensemblen kanssa. Ohjelmisto lupaa klassikkosävelmiä jazz-sovituksina.  

– Mitään ehdottomuutta jazz-sovituksien suhteen ei ole, vaan yhdessä artistin kanssa mietitään hänelle soveltuva kokonaisuus, sovituksista vastaava Takalo tarkentaa.

Konkaritähtien kimara

Viime viikolla vietettiin avajaisiltaa Tuure Kilpeläisen tahdissa. Loppukesän esiintyjäkaarti vilisee nimiä, jotka ovat viihdyttäneet kansan rivejä jo vuosikymmenten ajan. Perjantaina 7.6. lavalla nähdään Pepe Willberg ja seuraavalla viikolla Fredi vieraanaan pianistilegenda Olli Ahvenlahti

Heinäkuu alkaa Sonja Lumpeen klubikeikalla, joka on lähtölaukaus upeiden naistulkitsijoiden sarjaan. Loppukesän aikana Kokon tiloissa loistavat vuorollaan Lea Laven, Arja Saijonmaa, Paula Koivuniemi sekä Vicky Rosti.

– Ilolla voi todeta, että Koko kesä Kalliossa sisältää tasavahvoja artisteja, joiden ammattitaito on vankkaa. Yleisö voi luottaa klubilta toiselle, että luvassa on aina laadukas elämys, Takalo lupaa.

Dallapén malliin

Heinäkuun toisen viikon klubilla päästään tanssiorkesteritunnelmiin. Tuolloin estradilla esiintyvät vuodesta 2010 Dallapé-orkesteria johtanut oopperalaulaja Juha Hostikka ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara.

Persoonallisia konsertti-iltoja lupailevat myös sellaiset artistinimet kuin Kauko Röyhkä, Esa Kaartamo ja Marzi Nyman.

Koko kesä Kalliossa päättyy elokuun loppuun, jolloin Koko Jazz Club jatkaa normaalia toimintaansa.

– Kesän aikataulusta kannattaa huomioida se, että heinä- ja elokuussa klubi-ilta muuttuu perjantaista torstaiksi, Takalo muistuttaa ja toivottaa kaikki aurinkoisesti tervetulleeksi nauttimaan klubien ainutlaatuisuudesta.

Tiedot

Koko kesä Kalliossa -klubi

Koko Teatteri (Hämeentie 3)

7.6.–29.8.2013

Kesäkuussa perjantaisin, heinä- ja elokuussa torstaisin

Ovet avautuvat klo 20, konsertti klo 21

Liput 15–25 euroa 

www.kokojazz.fi/