Julkaistu: 03.04.2013

Nobunny & Bad Sports

Kuvassa Nobunny.
Yhdessä Eurooppa kiertävät amerikkalaisbändit soittavat purkalla maustettua punkkia.

Varomaton saattaisi pitää Nobunnya suloisena punkpupuna. Väärinkäsityksen vaara piilee artistin tunnusmerkissä, pörröisessä pupunaamarissa. Lavalla pupumiehen releisiin kuuluvat kuitenkin naamarin lisäksi nahkatakki ja alushousut – eikä yleensä muuta. Vaikutelma on yhtä aikaa roisi ja söpö. 

Samat elementit toistuvat Nobunnyn musiikissa, hyväntuulisten popkoukkujen ja autotallirockin sekoituksessa. Sanoitukset kertovat ihmissuhteista, mutta skaala ulottuu seksuaalisesta vihjailusta tyttökaipuuseen. 

Pupumaskin takaa löytyy nykyään San Franciscon garagepiireihin kuuluva Justin Champlin.  Mies soitti Suomessa viime vuonna kitaraa Hunx and His Punxin keikkakokoonpanossa. Nobunnyn roolissa mies nähdään Helsingissä ensimmäistä kertaa, vaikka Tukholmassa pitkäkorva on vieraillut pariinkin otteeseen. 

Nobunnyn hahmo syntyi vuonna 2001, mutta ensimmäinen pitkäsoitto Love Visions ilmestyi vasta 2008. Erinomainen debyytti on seuraajaansa, 2010 julkaistua First Bloodia rosoisempi, simppelimpi ja soundeiltaan selvästi rujompi mutta samalla iskevämpi. Siltä löytyy myös pienen piirin hittibiisi, tarttuva punkralli I Am a Girlfriend

Teksasin pojat

Teksasin Dentonista Helsinkiin saapuu Bad Sports, jonka muodostaa kolme periamerikkalaiselta ja tervehenkiseltä näyttävää miekkosta. Bändin nokkamiehen, Orville Bateman Neeley III:n lavakarismassa on kuitenkin jotain lähes ilkeää, pahan pojan säteilyä. Särmää on soitossakin, jonka ramonesmaista röyhkeyttä kuitenkin pehmentävät vastustamattomat powerpopvaikutteet. 

Kolmikko julkaisi toisen levynsä Kings of the Weekendin vuonna 2011. Itsetietoisilla sanoituksilla ja pirullisen tarttuvilla ralleilla ladattu pitkäsoitto on kuin luotu edesvastuuttomaan hauskanpitoon. Levyn ehdoton hitti on Teenage Girls, jossa viaton teinipop kohtaa likaisen sedän rokin. 

Euroopan-kiertueellaan Bad Sports tekee tuplatyötä, sillä teksasilaiset soittavat myös Nobunnyn taustabändinä. Jos on onnistunut näkemään bändin lavalla tietää, että Neeley III:n sekä myös Wax Museumsissa soittavien basistin Daniel Friedin ja rumpalin Gregory Rutherfordin työmoraali on kunnossa. 

Nobunny saattaa olla ailahtelevampi tapaus. Ainoa keikka, jonka olen pupulta nähnyt, oli sekoitus energistä lavasekoilua ja artistin äkillisiä oksennustaukoja. Ei se tosin ollut huono keikka sekään.

Tiedot

Nobunny, Bad Sports

14.4.2013

Kuudes linja (Hämeentie 13 B)

Liput 15 e

http://www.kuudeslinja.com/