Julkaistu: 28.11.2012

Luomustudio-klubi

Satellite Stories. Kuva Luomustudio.
Tuore iltapäiväklubi keskittyy kotimaiseen akustiseen musiikkiin.

Musiikkimedia Luomustudion lokakuussa järjestämä akustinen iltapäivä Tavastialla saa jatkoa joulukuussa, kun neljä kokoonpanoa valtaa rockpyhätön lavan. Siis mikä Luomustudio? 

– Otetaan bändi, videokamera ja mikki. Bändi vetää valitsemansa kappaleen akustisesti ilman kikkailuja. Pyrkimys on tallentaa niin musiikki kuin kuva mahdollisimman puhtaana, klubin isäntä Roope Salminen tiivistää Luomustudion idean. 

Videot julkaistaan Luomustudion sivuilla pienimuotoisen leikkausrupeaman jälkeen. Konsepti ei sinänsä ole täysin uniikki. Esimerkiksi englantilainen The Black Cab Sessions on julkaissut samantyyppisiä videoita vuodesta 2007 lähtien. Suomalaisena sivustona Luomustudio on kuitenkin ainutlaatuinen. 

Intohimo musiikkiin ja halu nostaa kotimaisia uusia ja vähemmän tunnettuja kykyjä motivoivat Luomustudion perustajien toimintaa. 

– Ei meillä ole varsinaisesti mitään kaupallista musiikkia vastaan, mutta tällainen hiomaton ja riisuttu meininki viehättää ja ansaitsee näkyvyyttä, Salminen sanoo. 

Konstailematon tyyli tuntuu viehättävän yleisöä ja kotimaisia artisteja – bändivideoita ja ehdokkaita on parhaillaan jonoksi asti. 

– Reilusti kevätpuolelle mennään näillä, joita on jo kuvattu ja tullaan kuvaamaan, hymähtää Salminen mielissään. 

Kun sivusto alkoi löytää yleisönsä, kypsyi ajatus myös klubitoiminnasta. Esiintyjät valitaan näppärästi videoiden joukosta. Joulukuun 15. päivänä järjestettävällä Luomustudio-klubilla Tavastaialla esiintyvät Satellite Stories, Laura Moisio, Suomen Zorro & Elämän Paineet ja Big Wave Riders. 

Roope Salminen paljastaa ohjelmiston valikoituneen Satellite Storiesin ympärille. 

– Tehtiin heidän kanssaan video syyskuussa. Bändi on käsittämättömän kova, ja haluttiin heidät ehdottomasti klubille esiintymään, Salminen kertoo. 

Kitaravetoista ja tanssittavaa rockpoppia Vampire Weekendin hengessä tekevä yhtye julkaisi esikoisalbuminsa Phrases To Break The Ice syksyllä ja on saanut positiivista huomiota myös ulkomailla. Luomustudio-klubin keikka on yhtyeen viimeisiä esiintymisiä kotimaassa ennen kuin Oulusta kotoisin oleva nelikko suuntaa Eurosonic-festivaaleille Alankomaihin. 

Akustisen iltapäivän toinen englanniksi laulava yhtye, Big Wave Riders, on niin ikään syksyn debytoijia pitkäsoittojen rintamalla. Kotimaisen Soliti-levymerkin julkaisema Life Less Ordinary yhdistelee indie-klassikoiden parhaita puolia päivittäen ne moderneiksi. Yhtye on aiheuttanut lupaavaa kohinaa ulkomaisissa musiikkiblogeissa, ja viimeisimmät keikkamatkat ovat suuntautuneet kotimaan rajojen ulkopuolelle. 

Luomustudio-klubin kolmannen bändin nimi saa Salmisen nauramaan.

 – Suomen Zorro & Elämän Paineet on ehdottomasti hauskin nimi kotimaisella nykybändillä. 

Nimihirviön takaa löytyy viiden nuoren miehen kokoonpano, joka määrittelee musiikkinsa ”traumafolkiksi”. Viime toukokuussa EP:n julkaisseen orkesterin sointi muistuttaa Minä ja Ville Ahosta. 

Naisellista kulmaa joulukuun klubille tuo Laura Moisio. Tamperelainen heleä-ääninen laulaja-lauluntekijä on laulanut pienestä pitäen, ja sitkeät kitaraopinnot alkavat tuottaa tulosta. 

– Luvassa on lämmin ja intiimi iltapäivä, jossa musiikki on keskiössä. Keikkakokemus on tärkein, ei juhlinta, Salminen summaa. Tanssiminen on toki sallittua! 

Tiedot

Luomustudio-klubi

15.12.2012

Tavastia (Urho Kekkosen katu 6)

Lavalla Satellite Stories, Big Wave Riders, Laura Moisio, Suomen Zorro & Elämän Paineet

Liput 12 ja 14 euroa

Ovet aukeavat klo 13.30

www.luomustudio.fi