Julkaistu: 14.06.2012

Mansikki ja muotovaliot

Kuvassa: Anne Korhonen (vas.) ja Kaisa Koskinen Kuva: Liisa Pylkkänen
Teatteri Ilmi Ö:n kesänäytelmä kolahtaa perheen nuoriin keksijöihin.

Teatteri Ilmi Ö:n iskuryhmä tempaisee tänä kesänä hauskalla kiertoesityksellä Tekniikan museossa, Vanhankaupungin rannassa. Esityksen on suunnitellut ja ohjannut Liisa Pylkkänen. Tekniikan museon kanssa yhteistyössä syntynyt näytelmä on tehty Helsingin designvuoden kunniaksi. Esitystä suositellaan 6–12 vuotiaille, mutta ihmeteltävää riittää vanhemmillekin. 

Anne Korhonen eläytyy hersyvällä huumorilla Mansikki-lehmäksi, joka on kyllästynyt olemaan vain maidontuotantokone. Mansikki muuttaa nimensä Doorikseksi ja odottelee Elvis-sonninsa soittoa kaulalla roikkuvaan vaaleanpunaiseen kännykkäänsä. Pitkien ripsiensä takaa Doris kertoo, kuinka hänelle on muotoilussa tärkeää tyylikkyys ja ulkonäkö.

Tomeraa ja maanläheistä Elviira-emäntää esittää Minna Savin. Karjakkoasuiselle Elviralle tekniikassa tärkeää on käytännöllisyys ja toimivuus. Esitys perustuu hahmojen leikkimieliselle kisailulle. Asetelma on selkeä ja toimiva. 

Tekniikan museon matala rakennus näyttää ulospäin pieneltä, mutta museo kätkee sisäänsä paljon nähtävää. Esityksen lomassa tutustutaan todelliseen muotoilun klassikkoon, vanhaan ja nostalgiseen Valmet-traktoriin sekä metron penkkeihin. Museossa ihmetellään myös muovia ja opitaan kierrätyksestä sekä uusiokäytöstä.

Kierroksen päätteeksi myös yleisön nuoret keksijät saavat päästää briljanssinsa valloilleen. Juuri uudet toimitilat saanut Teatteri Ilmi Ö on panostanut kiitettävästi paitsi monipuoliseen teatteriin myös työpajoihin ja lapsille suunnattuihin esityksiin. Mansikki ja muotovaliot solahtaa hyvin Ilmi Ö:n repertuaariin ja tarjoaa varmasti mukavaa ja opettavaista ajanvietettä kesälauantaille.

Tiedot

Mansikki ja muotovaliot

Teatteri Ilmi Ö

Tekniikan museo (Viikintie 1, pyöreä näyttelyhalli)

Ikäsuositus 6–12

Liput 5 ja 10 euroa (sisältää museon sisäänpääsymaksun)

Ohjaus: Liisa Pylkkänen

Rooleissa:  Anne Korhonen/Liisa Pylkkänen, Minna Savin/Kaisa Koskinen

 www.teatteri-ilmio.com