Julkaistu: 20.06.2012

Alppipuiston kesä 2012

Kuvassa: Antero Lindegren Kuva: Juho Kolehmainen
Alppipuiston heinäkuun viikonloput ovat ilmaiskonserttien juhlaa.

Paikkansa kesätapahtumien suosittuna areenana vakiinnuttanut Alppipuisto tarjoaa tänäkin kesänä muhkean annoksen ilmaisfestivaaleja. Laaksomainen puisto on ihanteellinen paikka musiikkitapahtumien järjestämiseen, koska festivaalien äänet ja ihmisjoukot eivät häiritse lähiseudun asukkaita. Kaikki ilmaiskonsertit ovat ikärajattomia. 

Folkista punkiin

Heinäkuun ensimmäisenä perjantaina Vadelma ry järjestää puistossa Vadelma Festin. Poikkitaiteellisen tapahtuman musiikkikattaus on kokeileva ja folk-henkinen. Päivän aikana lavalle nousevat esimerkiksi Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden nubialaiset, Kap Kap, Rauhan Orkesteri, Terhi & Samuel, Lievo, Inner Light Orchestra ja Color Dolor. 

Lauantaina 7.7. vuorossa on Suomen rauhanpuolustajien Pax-festivaali. Musiikkipitoisen ohjelman ohessa eri kansalaisjärjestöt esittelevät toimintaansa. Musiikkiohjelmistosta löytyy rokkaava nelikko Arpakuutiomies, kabareesta ammentava energinen Kitkerät Neitsyet, kotimaisen punkin klassikoihin kuuluva Kadotetut, toukokuussa esikoisalbuminsa julkaissut J!Kumpulainen ja Veijarit sekä vuoden 2011 katusoiton Suomen mestari Pekka Tapani Heikkinen. Pärnusta tuleva ulkomainen vieras Legshaker soittaa voimallista folkpunkkia. 

Tanhuspektaakkeli kruunaa kansanmusiikkijuhlat

Sunnuntaina 8.7. jatketaan kotimaisen kansanmusiikin tahdissa. Perinnearkku ry:n järjestämät Puistokarkelot esittelee alan uusia tuulia. Mukana ovat Sähköpaimen, Akkajee ja Ruuti. Myös lapset on huomioitu: Henxelit- kokoonpano esittää kansanmusiikkivaikutteista lastenmusiikkia.

Lisäksi Proyecto Sonero -yhtye tulkitsee kuubalaisen son-musiikin kärkinimiin kuuluvan Sexteto Habaneron kappaleita. Päivä päättyy huutokatrilliin, yhteiseen tanhuspektaakkeliin, johon voivat osallistua kaikki. 

Maailmanmusiikkia ja kovaa kotimaista 

Seuraava viikonloppu aloitetaan monikulttuurisella Elephantasy Funky Family Picnicillä. Päivää tahdittävät Maailmanmusiikkitaituri Kuukumina, reggae- ja rap-vaikutteinen Kuningasidea, senegalilaissuomalainen Saïsban, underground-rappia ja pelimannimeininkiä yhdistelevä Lossi T & Juoksut -ryhmä ja konemusiikkia latinovaikutteilla maustava Korto.

Kalliola Rockin esiintyjälistalta löytyy esimerkiksi uutta materiaalia työstävä Minä ja Ville Ahonen sekä äskettäin esikoisalbuminsa On the First Day julkaissut mahtipontisiin soundeihin luottava All Will Be Quiet. 

Uutta Alppipuiston kesässä on Fullsteam Agencyn Pitkä kuuma kesä -konsertti. Täyttä tykitystä lupailevana sunnuntaina esiintyy Lapko, Damn Seagulls ja Sydän, sydän. Kiinnostavien uusien tulokkaiden joukosta löytyy Kakka-hätä 77:n rivistöistä tutun Teemu Bergmanin Pää Kii ja laulaja-lauluntekijä Antero Lindgren

Viimeistä heinäkuista musiikkiviikonloppua vietetään 20.–22.7. Perjantaina Alppipuiston kansanjuhlassa esiintyvät esimerkiksi Martti Servo & Napander, Kiki Pau ja Sansa. Lauantain Alppimuisto-tapahtuman esiintyjälistaa vielä odotellaan, mutta sunnuntain Oranssi-festissä luvassa on ainakin teatteria ja musiikkia. Oranssi ry:n järjestämää festivaalia tähdittää Posteljoona & Ystävät, Hermanni Turkki sekä virolaisvahvistus Talbot.

Tiedot

Alppipuiston kesä

6.–22.7.2012 

www.alppipuistonkesa.info