Julkaistu: 16.05.2012

Hunx and His Punx

Kuva: Daniel Pitout
Helsinkiin saapuva kalifornialaisbändi on sekoitus viatonta purkkapoppia, roisia autotallirokkia ja suoraviivaisen seksikästä esiintymistä.

Hunx and His Punxin ensimmäisen levyn kannessa oli hiestä kiiltelevä miesjalkoväli seepraspeedoissa. Gay Singles piti sisällään erinomaisen kokoelman aiemmin sinkkuina julkaistuja kipaleita, avoimesti homoja tilityksiä ihmissuhteista, seksistä ja rakkaudesta, siitä kuinka käännyttää hetero homoksi (Good Kisser) ja kuinka jättää kundi, joka ei ymmärrä rockin päälle (You Don’t Like Rock’n’Roll).

Hunxin eli Seth Bogartin bändin musiikkia ei kansitaiteesta ja biisien aiheista huolimatta oikein voi kuvailla provosoivaksi. Se on itse asiassa lähempänä 1960-luvun tyttöbändien sulosointuja ja teiniromantiikkaa kuin queercoreen liitettyä ärhäkkyyttä, poliittisuutta ja taidesärmää. Ennen omaa bändiään Hunx oli mukana homoelektroyhtyeessä Gravytrain!!!!, joka teatraalisuudessaan edusti ainakin osaa edellä mainituista määreistä.  

Vuoden 2010 ja Gay Singlesin jälkeen Hunx and His Punxin kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia. Hetken aikaa yhtyeen nimi kirjoitettiin muotoon Hunx and His Punkettes, kun Hunxin taustabändi muodostui naisista. Laulaja itse kuvaili bändiään tuohon aikaan ”tyttöbändiksi, jonka laulaja on homomies, joka yrittää kuulostaa tytöltä”.

Bändin toinen levy, Too Young To Be in Love (2011), tehtiin kuitenkin nimen Hunx and His Punx alla, vaikka soittajina olivatkin edelleen ”punkettesit”; Erin Emslie rummuissa, Michelle Santamaria kitarassa, Amy Blaustein kitarassa ja uruissa sekä Shannon and the Clamsin nokkanainen Shannon Shaw bassossa.

Viimeisimmän levynsä, tänä vuonna julkaistun Hairdresser Bluesin Seth Bogart on tehnyt soolonimellään Hunx. Levyn sävy on aiempia melankolisempi ja tempo rauhallisempi, vaikka tutut purkkavaikutteet kuuluvat läpi. Poissa ovat kuitenkin tyttököörin taustalaulu, josta Too Young To Be in Love –levyllä erottui erityisesti Shannonin komea rockabillyrevitys (mm. Bad Boy).

Haastatteluissa Hunx on paljastanut uutukaisensa kertovan muun muassa menetetyistä ystävistä ja kadotetusta rakkaudesta. Tummemmista sävyistä huolimatta Hairdresser Blues ei ole kokonaisuutena synkkä. Sen laittaa mielellään soimaan lauantai-iltana ennen ulos lähtemistä, meikkaamisen ja vaatekaapin penkomisen taustalle. 

Helsingissä uuden levyn kipaleet saavat toimia sunnuntai-illan soundtrackina, ja niitä kuullaan bändin säestämänä. Keikka-arvioiden ja -videoiden perusteella voi jo päätellä, että livetilanteessa provokaatio ei jää leikkisiin sanoituksiin. Omaperäisen muotitajun ja niukkoja esiintymisvaatteita omistava Hunx ottaa mielellään kontaktia yleisöön, vaikka sitten kielisuudelmien muodossa.

Tiedot

Hunx and His Punx

27.5. Kuudes Linja:

Club Hori Smoku

Hunx and His Punx

The Splits

14 e

http://hardlyart.com/hunxandhispunx.html