Julkaistu: 31.05.2012

Garden Party

Kuvassa: Charlotte Gainsbourg Kuva: Live Nation
Uusi kesäkonserttisarja tuo The Shinsin ja Charlotte Gainsbourgin ensimmäistä kertaa Suomeen.

Puutarhajuhlamaiseen tunnelmaan tähtäävä Garden Party on tervetullut lisä Helsingin kesätapahtumien sarjaan. Kesäkuun lopussa kahtena iltana Hietaniemen uimarannan viereisellä kentällä kuultavat konsertit tuovat useita ajankohtaisia artisteja ensi kertaa Suomen kamaralle. 

Garden Partyn keskiviikon konsertin esiintyjälistalla komeilee liuta ruotsalaisia nimiä. Tunnetuin pumpuista on Kent, joka on jo lähes parin vuosikymmenen ajan jaksanut innoittaa myös kotimaamme musiikkifaneja. 1990-luvun puolivälin huippusuosioon ja -julkaisuihin yhtye ei sittemmin ole enää aivan kivunnut, mutta orkesterin uutukaisin levy Jag är inte rädd för mörkret  (Universal 2012) on mukiinmenevää kesäkuunneltavaa. 

Länsinaapurista saapuu myös elektropop-tanssimusiikkia omalla kilkuttelu- ja suhinakierteellään tekevä Niki & The Dove, kotimaassaan huippusuosiosta nauttiva, niin ikään konepopin lähettiläs Laleh sekä nousukiidossa oleva Little Dragon. Little Dragonin indie-elektro on hurmannut esimerkiksi Red Hot Chili Peppersin siinä määrin, että yhtye lämmittelee RHCP:tä heidän Yhdysvaltojen kiertueellaan. Keskiviikon kattauksen kotimaisesta edustuksesta huolehtii Suomen kysytyimpien livebändien listan kärkipäässä oleva Pariisin Kevät. 

Perjantai-illan konsertti on kahden herkän mutta silti voimallisen naisartistin juhlaa. Estradilla nähdään ranskalainen Charlotte Gainsbourg ja yhdysvaltalainen Regina Spektor. Näyttelijänä ja laulajattarena uraa luova Gainsbourg on kerännyt kannuksensa molemmilla aloilla. Siro ja älykkömäinen olemus yhdistettynä sensuelliin ääneen lupailevat ainutlaatuista keikkaa. 

Gainsbourg aloitti musiikillisen tuotantonsa jo 1980-luvun alussa 15-vuotiaana yhdessä isänsä Serge Gainsbourgin kanssa tehdyllä levyllä. Oma polku musiikkirintamalla alkoi kuitenkin hahmottua vasta 2000-luvun puolella. Melankolista poppia elektrovaikutteilla tekevä Gainsbourg löysi musiikillisen kumppanin uusiseelantilaisesta Connan Mockasinista vuoden 2011 yhteistyöalbumi Stage Whispererin (Elektra 2011) myötä. Neljä levyä julkaissut Gainsbourg keskittynee Suomen keikallaan juurikin tämän viimeisen levyn materiaalin esittämiseen. 

Spektorin ja Gainsbourgin rinnalla perjantain ohjelman kruunussa komeilee yhdysvaltalainen indieyhtye The Shins. Sub Pop -levymerkin yhtenä keulakuvana vuosikausia ollut yhtye julkaisi vastikään uuden levyn Port of Morrow, joka on taattua The Shinsiä. James Mercer bänditovereineen osaa loihtia koskettavaa ja humoristista folkpoppia, joka puhuttelee albumista toiseen. Kuultavaksi ja nähtäväksi jää, miten yhtyeen sointi taipuu helsinkiläiseen kesäiltaan. 

Perjantain kovien ulkomaisten nimien joukkoon loksahtaa melko kivuttomasti uusimaalainen French Films, joka on kerännyt kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoilta. 

Yleisesti Garden Partyn konsepti lupailee jotain raikasta ja uutta Helsingin konserttikokemusten rintamaan kukkineen ja puutarhalyhtyineen. Ilahduttavaa on myös, että esiintyjämäärään suhteutettuna lippuhinnat ovat varsin kohtuulliset.

Tiedot

Garden Party

Hietaniemen uimarannan viereinen kenttä

Liput 52–59 euroa

http://www.gardenparty.fi/