Julkaistu: 13.12.2011

MissGyverFest

God Given Ass
MissGyver-klubilla juhlitaan jo kolmannen kerran uutta vuotta.

Reeta Pankka viettää uudetvuotensa ravintolalaiva Wäiskissä. Siihen on hyvä syykin. Hän on toinen Wäiskissä pidettävän MissGyverFestin järjestäjistä.

- Eka uudenvuoden klubi järkättiin jo Patsyjen kanssa 2007. Sittemmin on vuodenvaihteissa järkätty jo kolme MissGyveria.

Patsyt tarkoittaa Patsy Walkersia, bändiä, jonka riveissä Pankka sekä toinen järjestäjä Marika Räty aikoinaan soittivat. Yhdessä naiset ovat orkestroineet jo yhteensä seitsemäntoista MissGyver-klubia. Wäiskin kaksi kerrosta valtaavasta uudenvuoden klubista on tullut usealle jo perinne.

Perinteistä pitävät järjestäjät itsekin. Esiintyjien joukossa ovat jälleen Black Magic Six sekä God Given Ass, luottosuosikit. Roisia bluespunkkia soittava Black Magic Six on ollut mukana jokaisella uudenvuoden klubilla. Punkbändi God Given Assissa taas veivaavat itse klubijärjestäjät.

Jälkimmäinen bändi julkaisi hiljattain toisen seiskatuumaisensa. Kasettikin on tekeillä.

- Tarkoitus oli tehdä kahdeksan biisin cover-kassu jo uudenvuoden pirskeisiin, mutta ei ehditty saada kappaleita narulle. Kasetti tuleekin vasta tammikuussa. Lisäksi on tulossa kahden biisin seiskatuumainen mahdollisimman pian.

Kasetille bändi soittaa muun muassa Magazinen Shot By Both Sides ´-kipaleen.

Uudenvuoden MissGyverFest on ollut kerran loppuunmyyty ja muulloinkin siellä on ollut mukavasti porukkaa, vaikka kilpailevia tapahtumia juhlan aikaan riittää. Reeta ei tosin muita tapahtumia mieti.

- No, en ole juuri katsellut kilpailijoita. Eikä meillä edes taida tällä kertaa olla ihan samanhenkistä kilpailijaa. Tietty kaikki keskustan baarit ja Lepakkomies on niitä ilmeisiä paikkoja, jotka myös vetää ihmisiä. Lepiksessä taitaa tosin tänä uutenavuotena olla räppibileet, joten ei me edes mennä samalla linjalla.

MissGyverFest keskittyykin enemmän kaikenlaiseen räimeeseen, joka järjestäjiä sattuu viehättämään. Tänä vuonna Black Magic Sixin ja God Given Assin lisäksi mukana ovat Death Laser, Anal Thunder, The Shrieks ja The Splits.

Miten Reeta kuvailisi bändejä ihmisille, jotka eivät ole uudenvuodenviettotapaansa vielä valinneet?

Millainen on Black Magic Six?

- Se on suorämepunkkia! Räimettä jazzin ja punkin kautta.

Entä Anal Thunder?

- No, ne ei varmaan itse enää halua, että niitä kutsutaan juomapunkbändiksi, mutta sellaista hauskanpitomusaahan se on. Ja niiden lavashowmeininki on aina hauska.

The Shrieks?

- Uusi, kova mimmien psykobillybändi, jolla on helvetin kova läskibasisti ja karismaattinen laulaja.  Biisit ovat melodista tavaraa, mutta on joukossa punkkiakin.

The Splits?

- Uusi mimmigaragebändi. Käytin jo sanaa karismaattinen, mutta se pätee kyllä näihinkin.

Death Laser?

- Ne taitaa itse kutsua musaansa punkiksi, mutta kyllä se garagen puolelle mun mielestä menee. Lehdistötiedotteeseen kirjoitettiin, että tämä on ”bändi, joka vakuutti jo eka soundcheckissä”.

Entä Reetan oma bändi, God Given Ass?

- Me ollaan varsin sekava Kallion punkrockbändi, vähän jenkki-seiskaseiskan hengessä.

Uudenvuoden jälkeen tulevista MissGyver-klubeista ei ole vielä tietoa. Tahtoa järjestäjillä riittää, mutta uusi paikka on hakusessa.

Tiedot

MissGyverFest

31.12.2011 klo 20-04

Ravintolalaiva Wäiskissä

Anal Thunder

Death Laser

God Given Ass

The Shrieks

The Splits

Black Magic Six

Liput 10 e

Tapahtuman Facebook-sivu