Julkaistu: 06.10.2011

Klub! Puskaeskimo

Spoonshiners esiintyy Klub! Puskaeskimossa 15.10. Kuva: Anna Jokiranta
Hietsussa järjestetään klubia, jonka alkuperäinen ohjenuora oli "punk, rämpytys ja muu ämpäriin piereskely".

Kesän miellyttävimpiä musiikillisia kokonaisuuksia oli Klub! Puskaeskimo. Nosturin “intiimiosissa”, Alakerta-baarissa järjestettävä klubi ei onneksi kuole kesän mukana. Lokakuussa tapahtuma kootaan jo viidennen kerran. Järjestävänä tahona on Inuit Kunt –bändi, jonka itselleen järjestämästä keikasta koko klubikin lähti, kuten bändin rumpali Jarky Kunt eli Jarkko Immonen kertoo.

“Oltiin järjestämässä omalle bändille keikkaa Alakertaan toukokuussa ja sieltä kysyttiin, haluttaisiinko pyörittää omaa kesäklubia. Toukokuun keikasta tuli sitten klubin avajaiset. Oon itse ollut pari vuotta mukana pyörittämässä Moltti-klubia (ent. Live Soul Love) Kokomossa eli entisessä Bellyssä, joka on samaa lafkaa kuin Alakerta. Siitä varmaan ajatus oli tullut.”

Sittemmin klubia on järjestetty epäsäännöllisesti kuukauden tai parin välein. Illoissa on käynyt soittamassa kotimaisen punk- ja räminäosaston kohutuimpia nimiä, ainakin jos kohuksi lasketaan erinäisillä musiikkipalstalla käyty intomielinen kehuskelu ja julkaisujen aiheuttama hyminä Kallion kuppiloissa.

Puskaeskimon edustaman musiikin ystävien uskotaankin yleisimmin majailevan juuri Kallion seuduilla. Millä kaavalla nämä räminämusiikin ystävät on saatu Hietsuun?
“Vähän karsastan tätä yleistä ajatusta, että on jotenkin saavutus saada kalliolaiset ulos kotinurkiltaan. Jos jossain on hyvä keikka, niin jengi tulee katsomaan, that's it. Ei se ole kuin ohjelmasta ja mainostuksesta kiinni.”

Kesän aikana Puskaeskimossa ovat soittaneet muun muassa Pertti Kurikan nimipäivät, The Dwyers, Moderni elämä, Seksihullut ja Liimanarina.

Lokakuun ohjelma ei Immosen mukaan aiempien rinnalla kalpene.
“Nyt on kyllä äärettömän kova kattaus, vaikka itse sanonkin: Spoonshiners on mielenkiintoisimpia uusia bändejä Helsingissä, Räjäyttäjät – no vittu räjäyttää – ja SUPO on Suomen paras kitaraton bändi. Uusin lisäys tälle klubille on oululainen ruonoilija Kari Miettunen, joka aloittaa illan esittämällä ‘runoja ja lauluja vastanaineiden kuoleman odotuksesta’."

Lokakuun klubi kulkee alaotsikolla Ganes 40 v: Stop That Building. Hurriganesin perustamisesta tulee tänä vuonna tosiaan kuluneeksi tasapyöreitä, mutta toiset synttärit näkynevät illassa paremmin. Puskaeskimossa juhlistetaan myös tinkimättömän levymerkin Bad Vugumin 24-vuotista taivalta. Historiansa saatossa muun muassa Radiopuhelimia, Jolly Jumpersia, Circleä, The Lariotsia ja myös SUPOa julkaissut levy-yhtiö BV2-alamerkkeineen tuovat paikalle myös synttäridistron.

Vaikka merelle avautuva terassi ei näillä säillä enää houkuttelekaan, Klub! Puskaeskimo lupailee siis edelleen melkoisia pirskeitä. Immonen tosin säätää jo marraskuun klubia, jonne osa bändeistä on vielä varmistumatta.

Millainen olisi Immosen oma Puskaeskimon fantasia-kokoonpano?
“Jaa, joku supersekava ihme crossover-ilta, jossa olisi Lama, Notkea Rotta feat. Rane Raitsikka, Ydinperhe, Tuomari Nurmio soolona ja traktorivetoinen sauna terassilla. Ja makkaraa.”

Tiedot

Klub! Puskaeskimo
15.10. Alakerta (Telakkakatu 8)
Live: Spoonshiners, Räjäyttäjät, SUPO, Kari Miettunen
Dj Pete TNT
Liput 6 e.

Moltti-klubi: Top Gun Night
7.10. Kokomo (Uudenmaankatu 16).
Liput 3 euroa.

Klub! Puskaeskimo
4.11. Alakerta
Live: The B And The Band, Fresh Plastics ja 2 x TBA