Julkaistu: 06.09.2011

Haloo Helsinki!

Helsinkiläisbändin jäsenet ovat julkaisseet kolme levyä ja soittaneet pian 200 keikkaa. Ja vanhin heistä on vasta 21-vuotias.

On selvää, että bändi on saavuttanut tietyn suosion asteen, kun heihin on vaikea saada yhteyttä. Haloo Helsingin! nettisivuilla ei ole bändiläisten yhteystietoja, siellä on levy-yhtiön ja keikkamyyjän yhteystiedot. Haastattelu sovitaan heidän kauttaan ja se tehdään sähköpostitse.

Bändin basisti-laulaja Elli onnistuu kuitenkin vaikuttamaan välittömältä - helposti lähestyttävältäkin - vaikka välissä on netti. Hän käyttää hymiöitä, kiittelee bändinsä faneja moneen kertaan ja pursuaa muutenkin hyväntuulisuutta vastauksissaan. Homman ammattimaisuus ei ole tappanut innostusta.

Elli on 21-vuotiaana bändin vanhin jäsen. Muut jäsenet ovat kitaristit Leo ja Jere, molemmat 20-vuotiaita, sekä bändin kuopus, pian 19-vuotta täyttävä rumpali Jukka. Porukka on ollut yhdessä jo viisi vuotta, ja noita viittä vuotta edelsivät vuodet bändikouluissa ja musiikkiluokilla.

Haloo Helsingin! toiminta näyttää sen verran määrätietoiselta, että pienen piirin   underground-suosio tai kriitikoiden selkääntaputtelu tuskin on koskaan ykköstavoite ollutkaan. Tähtäimessä lienee suuren yleisön suosio.

Tuo tavoite saattaa olla lähempänä nyt, maaliskuussa julkaistun kolmosalbumin III jälkeen. Ellin mukaan fanipohja näyttää laajentuneen entisestään.

- Meillä on faneja aivan laidasta laitaan! Ihan vauvasta vaariin, nuorisosta harrikkamiehiin. Olemme kyllä tosi kiitollisia, että jotkut tyypit ovat kulkeneet mukanamme koko bändin historian ajan ja käyvät edelleen lähes joka keikalla. Maailman toisella puolen -biisin jälkeen on tullut taas lisää vanhempia kuulijoita, mikä on loistava asia.

Maailman toisella puolen oli toinen sinkkulohkaisu uudelta albumilta. Biisi vietti kolme kuukautta Suomen radioiden soitetuimpana singlenä, ja se ylitti kultalevyyn oikeuttavan 5000 kappaleen myynnin.

Mistä bändi saa vaikutteensa, kun musiikki uppoaa niin nuoriin kuin vanhoihin.

- Juice Leskinen ja Junnu Vainio inspiroivat minua henkilökohtaisesti erittäin paljon, molemmat ovat ihan supertekstittäjiä! Me tykätään kyllä poikien kanssa ihan kaikenlaisesta musasta, mutta yhteisiä lemppareita on mm. Neljä Ruusua ja Sir Elwoodin hiljaiset värit. Meidän viimeisimmällä levyllä onkin ehkä vähän Neljästä Ruususta muistuttavia elektronisia vivahteita messissä.

Vaikka biisintekotaito on ajan mukana kehittynyt ja radiosoittoa on piisannut, saa bändi erityiskiitosta nimenomaan live-meiningistään. Kokoonpano heittäytyy soittoonsa asenteella, jollaista ei opita musiikkiluokilla vaan joka tulee puhtaasta tekemisen ilosta.

- Olen kyllä iloinen, että ollaan saatu tehdä niin paljon keikkaa ympäri Helsinkiä ja Suomea. Meillä on kohta 200 keikkaa alla!

Yksi tulevista esiintymisistä on Elämä lapselle -konsertissa, josta Haloo Helsingillä! on kokemusta jo parin vuoden takaa.

- Mulle jäi vuoden 2009 keikasta tosi hyvät fiilikset! Jengi oli hyvin mukana. Se on hieno tapahtuma, joka tekee oikeasti hyvää. Me ollaan on oltu mukana myös Kummien Elämän kevät -ohjelmassa ja käyty Lastenklinikan osastoilla laulamassa.

Parikymppiset bändiläiset ovat tehneet musiikista uransa. Missä Elli näkee Haloo Helsingin! kymmenen vuoden päästä?

- Toivottavasti vedetään yhä paljon keikkaa ja kaikilla on hyvä olo. Siihen mennessä on varmaan tullut muutama levy lisää. Toivon, että olemme onnistuneet tekemään paljon biisejä, jotka jäävät tähän maailmaan.

Tiedot

Haloo Helsinki!

14.9.2011 Hartwall Areena

13.10.2011 Malmitalo

5.11.2011 Sokos Hotel Presidentti

17.11.2011 Vanha Ylioppilastalo

www.haloohelsinki.fi/