Julkaistu: 16.06.2011

Jazz-Espa 2011

Defekt-kvartetti yhdistelee musiikissaan jazzia, surfia, poppia ja rockia.
Liki kuukauden kestävä ilmaiskonserttisarja päivittää kotimaisen jazzkentän kuulumiset.

Kahdestoista jazzkesä Esplanadilla pyörähtää käyntiin tällä kertaa 4. heinäkuuta.

- Jazz-Espa on pyrkinyt olemaan uskollinen syntyajatukselleen, kertoo Jazz-Espan ja Alppipuisto Jazzin tuottaja Annika Mustonen ja tarkentaa:

- Tapahtuma tarjoaa kotimaisille muusikoille ainutlaatuisen esiintymispaikan aivan Helsingin keskustassa ja yleisöllä on mahdollisuus tutustua monipuolisesti kotimaisen nykyjazzin tarjontaan ilmaiseksi.

Luvassa onkin rikas kattaus free jazzista ja bepopista perinteisempään swingiin.

- Joka päivä on mahdollisuus kuulla uusi konserttikokonaisuus, lupaa Mustonen.

Yhteensä kahdenkymmenen konsertin sarjan esiintyjät ovat valikoituneet Suomen Jazzliiton hallituksen päätöksellä yli sadan hakijan joukosta.

- Joka vuosi ohjelmistoon pyritään tekemään freesi poikkileikkaus Suomen jazz-kentästä. Mukana on paljon uusia yhtyeitä. Mutta toki niiden rivistöistä löytyy myös ennestään tuttuja muusikoita, kuvailee Mustonen.

Myös muutamat ulkomaalaismuusikot tuovat lisäväriä tarjontaan.

 – Omiin henkilökohtaisiin suosikkeihini kuuluu DEFEKT, joka yhdistelee musiikissaan jazzia, surfia, poppia ja rockia, innostuu Mustonen.

12.7. esiintyvä DEFEKT on suomalaisten saksofonisti Pauli Lyytisen ja basisti Joonas Kuusiston, sekä islantilaisen kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja norjalaisen rumpali Øyvind Hegglunden jazz-kvartetti, jonka esikoislevy Petes Game Machine ilmestyi suomalaisen Eclipse Musicin kautta viime vuonna.

Vahvasti perinteisiin nojaavaa, modernia jazzia puolestaan tarjoaa esimerkiksi torstaina 7.7. esiintyvä Joonatan Rautio Trio.

Joonatan Rautio on huippusaksofonisti ja säveltäjä, joka palkittiin vuonna 2010 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla, Mustonen sanoo. Rautio esiintyy Jazz-Espalla myös muun muassa koko konserttisarjan 4.7. aloittavassa Toni Porthen & Nassaun fasaani -kokoonpanossa.

Mustonen nostaa ohjelmistosta esiin myös toisen henkilökohtaisen suosikkinsa, tyylilajeja tuoreesti pöllyttelevän saksofonitrio Mopon. Young Nordic Jazz Comets -voiton napannut kolmikko nousee Espan lavalle 25.7. Alle 26-vuotiaille muusikoille suunnatun kilpailun voittaneen yhtyeen muodostaa saksofonisti Linda Fredriksson, basisti Eero Tikkanen ja rumpali Eeti Nieminen.

Jazz-Espan huipentaa jo kolmatta kertaa Alppipuisto Jazz, joka järjestetään heti Espan konserttien päätyttyä 31.7.

- Piknik-muotoinen, koko perheelle suunnattu tapahtuma on loistava tilaisuus päästä nauttimaan huippujazzista ilman pääsymaksuja, korostaa Mustonen.

Puiston lavalla kuullaankin kovia nimiä: Jukka Perko Streamline Jazztet, Hanne Pulli Space Machine, Tonight At Noon sekä Quartester. Edellisten vuosien tapaan mukana ovat myös suuren suosion saaneet We Jazz DJ:t sekä We Jazz Dancers – tanssijat.

- Tavoitteena on rento kesäfiilis musiikin laadusta tinkimättä, summaa Mustonen niin Alppipuisto Jazzin kuin Jazz-Espan hengen.

 

 

Tiedot

Jazz-Espa

Espan lavalla 4.-29.7.2011

Alppipuisto Jazz 31.7.2011

Tapahtumiin vapaa pääsy

Ohjelmisto: www.jazzliitto.fi