Julkaistu: 01.06.2011

Bassline Festival

Janna Hurmerinta esiintyy Bassline Festivaalin päätapahtumassa Koffin puistossa 11.6.
Kolmipäiväinen ilmaisfestivaali levittäytyy neljään eri tapahtumapaikkaan.

Vahvasti kotimaisen hip hopin siivittämä Bassline Festival kulki aikaisemmin Basso Festivalin nimellä. Nyt neljäntenä toimintavuotenaan festivaalin nimi on muuttunut ja esiintyjälista kasvanut entisestään.

Tapahtuman pääkonsertti järjestetään lauantaina 11.6. Sinebrychoffin puistossa. Tuolloin lavalla nähdään ennen kokematon nelituntinen kokonaisuus, jossa peruspuitteet musiikille tarjoaa yhdeksänhenkinen live-bändi Jake The Break & Flam Big Band.

Jake The Break ja Flam ovat alun perin raumalaisia hip hop -tuottajia ja Recluse Crew -tuottajakollektiivin jäseniä. Heidän ensimmäinen tuottajalevynsä Rattaat pyörimään julkaistiin viime tammikuussa. Moni tällä levyllä kuultava artisti nähdään myös Bassline Festivalin konsertissa. Näiden joukkoon kuuluvat mm. Juno, Kajo, Are, Solonen, Haamu, Stepa sekä rap-kolmikko Ruger Hauer. Miesvoittoisen hip hop -kattauksen vastapainoksi mukana kuullaan myös soul- ja jazzlaulajatar Janna Hurmerintaa.

Puistokonsertin muita esiintyjiä ovat Gracias, Bass Camp ja Nightrunners. Kongosta lapsena Helsinkiin muuttaneen Graciasin (oikealta nimeltään Deogracias Masomi) kappaleet HKI ja Feel Me ovat tehneet pohjatyötä artistin tulevan EP:n suosion eteen. Sinebrychoffin puistossa Gracias esiintyy poikkeuksellisesti bändin kera.

Nightrunners- yhteisön takaa löytyy kolme eri kokoonpanoa, jotka kaikki ovat tekemisissä Top Billin -levymerkin kanssa. Helsinki 78-82:n viime vuoden hitti Helsinki Cruising esitteli yhtyeen jauhavan, bassoa ja syntetisaattoreita yhdistelevän tyylin. Uudempi kaksikko, Ville Tikkasen ja Roope Karhusen disco-housea veivaava Bright Shades julkaisi toukokuun alussa ensimmäisen EP:nsä Sightseeing.

Nightrunnersin ja koko festivaalin nuorimpiin esiintyjiin lukeutuu Lenno. Lenno Linjama on vasta 16-vuotias nuori mies, joka yhdisteli housea ja discoa sen verran lahjakkaasti, että voitti Top Billinin järjestämän Playboy Anthem –remixkisan vuoden 2010 puolella. Sittemmin Lennolta on jo ilmestynyt esikois-EP Streets/Your Style.

Bass Camp puolestaan esittelee muita nuoria lahjakkaita musiikintekijöitä. Bass Camp on koko festivaalin järjestäviin tahoon lukeutuvan Bass Campus ry:n organisoima projekti, jossa 13-17-vuotiailla nuorilla on ollut mahdollisuus oppia musiikkiammattilaisten ohjeistuksessa mm. DJ-taitoja ja biittien tekoa.

Bassline Festivalin toinen lava rakentuu Mbarin terassille, jossa kuullaan viikonlopun aikana niin levy-kuin live-musiikkia elektrofunkista jazziin. Perjantai-illan pääesiintyjiin lukeutuu Morphology, Matti Turusen ja Michael Diekmanin  konemusiikkiyhtye, jonka esikoisalbumi Urania´s Mirror on Zyntax Motorcity (2010) esitteli kaksikon näkemyksen tulevaisuuden funkista.

Lauantaina Mbarin lavalla kuullaan Balkan Fever -hengessä Afrokola Brass Bandia, ja festivaalin huipentaa sunnuntain Söndag Jazz- klubi, jossa omat live-esityksensä tuovat paikalle Nieminen, Litmanen, Miettinen, kotimainen rokkaava hip hop-orkesteri The Irrationals sekä festivaalin toistaiseksi ainoa ulkomainen vieras, englantilainen afrobeatia ja elektroa yhdistelevä hip hop -artisti Ty.

Tiedot

Bassline Festival

Sinebrychoffin puistossa, Mbariin terassilla, Kiasmalla ja Lasipalatsin aukiolla 10.-12.6.2011

Vapaa pääsy

Tapahtuman sivut www.bassline.fi