Julkaistu: 03.02.2011

Finnish Metal Expo 2011

Symfonia esiintyy Finnish Metal Expossa 18.2.
Talvisen metallimusiikkitapahtuman esiintyjäkaarti tarjoaa yllätyksiä.

Messujen ja sisäfestivaalin yhteensulautuma kerää saman katon alle niin raskaan musiikin ammattilaiset kuin harrastajat jo seitsemättä kertaa. Perinteisesti tapahtumassa on esitelty bänditarjonnan lisäksi metallimusiikkigenren ja sen alatyylien tekijöiden toimintaa ja tuotteita, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Kahden päivän aikana lavoille nousee lähemmäs parikymmentä yhtyettä, messuosastolla on useita esillepanijoita ja ohjelmistossa on mm. Suomi Metal Star -bändikisan finaali.

Kiinnostavien tulokkaiden kärjessä on perjantaina 18.2. historiansa ensimmäisen virallisen keikkansa soittava Symfonia. Metallimusiikin kärkinimien superkokoonpanossa vaikuttavat Timo Tolkki, Jari Kainulainen, Mikko Härkin, Uli Kusch ja Andre Matos. Symfonian esikoisalbumin äänitykset ovat loppuneet tammikuussa 2011, ja levyn tarkka julkaisuajankohta varmentunee lähiaikoina.

Yllätyksellisimmästä tyylien keitoksesta vastannee kanadalainen Zeroscape, joka ennakkoluulottomasti mätkii metallin sekaan reggaeta ja satunnaisesti myös räppiä. Kymmenisen vuotta kasassa ollut, muutamia miehistönvaihdoksia kokenut orkesteri lupaili vuoden 2009 aikana kolmatta pitkäsoittoa kaupan hyllyihin, mutta toistaiseksi  on ollut tyytyminen vain 3 kappaleen EP:hen ja viimeisimpänä singleen The Funeral.

Myös norjalainen Kvelertak tarjoilee kiintoisan musiikkihybridin, jossa punkrock sekä hardrock kohtaavat norjalaiset kansanlaulut black metal -maustein. Kiittäviä arvosteluja kesällä 2010 julkaistusta esikoislevystään kerännyt kuuden miehen energiapaukku tekee Metal Expon myötä ensivisiittinsä Suomeen.

Vuodesta 1976 heavy metallia veivannut, eurooppalaisen speed- ja power-metallin luojiin lukeutuva saksalainen Accept teki paluun keikkalavoille ja kuulijoiden levyhyllyihin viime vuonna. Tuolloin heavyn peruskalustoon kuuluvan Acceptin uutena laulajana esiteltiin Mark Tornillo, ja syyskesästä ilmestyi pumpun uusi albumi Blood Of The Nations. Bändin keikkakunnon pääsee toteamaan lauantaina 19.2.

Kotimaisista yhtyeistä Battle Beast edustaa perinteistä metallia, jonka puitteissa yhtyeellä on selkeästi hyvä ote. Tästä kielii saksalaisean Wacken Open Air Metal Battle -kilpailuun lunastettu edustuspaikka. Tunnelmallisen metallin maailmaan puolestaan johdattaa The Man-Eating Tree, jonka debyyttilevy Vine on herättänyt mukavaa hyrinää muuta Eurooppaa myöten ja on myös johdattanut viisikon sinne kiertueelle.

Kotimaisesta tuoreesta näkökulmasta raskaan musiikin sarjassa vastaa For The Imperium, joka on kahden omakustanne-EP:n jälkeen päässyt Warner Musicin talliin. Yhtyeen kerrotaan yhdistelevän teknistä meteallia, pop-rockia sekä hardcorea. Miltä tämä kaikki kuulostaa livenä – sen voi käydä toteamassa Kaapelitehtaalla perjantaina 18.2.

Lauantaina alkuillasta alan toimijat ja ammattilaiset saavat palautetta palkintojen muodossa niin kollegoiltaan kuin yleisöltä jo perinteeksi muodostuneessa Finnish Metal Awards -tilaisuudessa.

Tiedot

Finnish Metal Expo

Kaapelitehtaalla 18.-19.2.2011

Liput 35€ ennakko/ 40€ ovelta, myynnissä vain yhden päivän lippuja

Tarkemmat ohjelmatiedot www.fme.fi