Julkaistu: 16.12.2010

So Next Season -tour

Lucy Was Driving. Kuva: Mikko Aaltonen
Neljän kotimaisen rockpop-yhtyeen pienoiskiertueen päätöskeikka kuullaan Tavastialla.

So Next Season -kiertuetta tähdittää kaksi jo useamman vuoden kasassa ollutta yhtyettä, helsinkiläinen Lucy Was Driving ja porvoolainen Sara & Susiraja sekä kaksi uudempaa tulokasta, tamperelainen Jalava ja pääkaupunkiseudulta ponnistava Fuerteventura.

Kaikkien neljän yhtyeen musiikkigenrenä on rock bändikohtaisilla höysteillä. Vuonna 2004 perustettua Lucy Was Drivingia verrattiin alkutaipaleellaan mm. Weezeriin. Vuosina 2005-2007 ilman levytyssopimusta ollut yhtye napsi muutamia uuden tulokkaan huomionosoituksia eri medioissa. Varsinainen läpimurto jäi kokematta, mutta studioon asti päästiin lopulta ja pari vuotta työstetty bändin nimeä kantava debyyttilevy näki päivänvalon viime elokuussa. Albumi on monen yhtyeen livenä kuulleen harmiksi kovin tavanomainen - rima ei ole kohonnut kovin korkealle ja Lucy Was Driving kuulostaa sillä kovin bulkkijenkkirockilta.

Englanninkielisen rockin voimaan uskoo myös uudehko bändi Fuerteventura. Neljän miehen poppoo kertoo nettisivuillaan yhdistävänsä musiikissaan 90-luvun alun angstirokin saman aikakauden nintendo-pelien melodioihin. Ensimmäinen single, marraskuussa julkaistu Day By Day esittelee yhtyeen jonka soitto rullaa mutkattomasti, eivätkä lupailut bändin vaikuttimista ole aivan tuulesta temmattuja.

Fuerteventuran nelikon musiikkitaustasta löytyy vuosien työskentelyä erilaisten keikkabändikokoonpanojen rivistöissä sekä tyylilajikokemusta reggaen soitosta elektroon.  Orkesterin esikoisalbumi julkaisee helmikuussa 2011 äskettäin perustettu VASARA Records -levy-yhtiö.

Illan ainoaa naispuolista solistia kuullaan viisi vuotta koossa olleen Sara & Susirajan keikalla. Minerva-yhtyeen tarinan päätyttyä Sara Vilander kokosi uuden yhtyeen, ja Sara& Susirajan vuoden 2007 esikoispitkäsoitto Routainen maa herätti yleisössä ja kriitikoissakin positiivista kaikua. Funkahtavia piirteitä poprockiin upottava ja itseironisuuteen taipuvia sanoituksia kynäilevä Vilander kumppaneineen julkaisi tammikuussa 2010 kakkosalbumin Matkatavaraa, jonka kappaleet ovat melodista suomirockia.

So Next Season -kiertueen kiinnostavimmaksi nimeksi nousee Jalava. Uutukaisen bändin taustalta löytyy aimo soppa erilaisia yhtyeitä (mm. Bloodpit, Brightboy, Frivolvol, Killpretty), joten yhdistelmä herättää jo sellaisenaan huomion.

Viiden miehen orkesterin kerrotaan yhdistelevän kappaleissaan poppia, folkia, americanaa ja countrya. Mieleen hiipii väistämättä tyyliyhteyksiä Liekkiin ja toistaiseksi vain Jalavan MySpace - sivuilta löytyvien kappaleiden nimet tukevat mielikuvaa. Kuunneltaessa Jalava kuitenkin onnistuu vakuuttamaan, että bändillä on jokin juju. Voi olla, että se osaa vain hauskalla tavalla yhdistää tuttuja elementtejä suomifolkin ja popin alueilta – Liekin lisäksi päässä kajahtaa mm. Kaseva, Rauli ”Badding” Somerjoki ja Sammy Babitzin, tai sitten bändi on oikeasti oivallusten kynnyksellä.

Nähtäväksi jää miten Jalavan herkistelyt sopivat muiden So Next Season -kiertueen bändien sekaan sekä miten yhtye toimii ylipäätään livetilanteessa.

Tiedot

So Next Season -tour

Tavastialla 12.1.2011

Liput 8/10€

www.tavastia.fi/