Julkaistu: 03.09.2009

Battalia Feast

Barokkiyhtyeen 20-vuotisjuhlat huipentuvat genrerajoja ravistelevaan iltaan.

Barokkiyhtye Battalia syntyi 1980-luvulla vähitellen. Sen ydinjäsenet olivat jo kohdanneet aikanaan Sibelius-lukiossa ja vuonna 1989 aika oli kypsä virallisen toiminnan alkamiseksi.
- Soitimme erilaisissa kokoonpanoissa tahoillamme ja tahdoimme selkiyttää Battalian selkeästi omaksi kokoonpanokseen, kertoo Annamari Pölhö, yhtyeen cembalisti.

Cembalon lisäksi Battalian selkärankana toimivat kaksi viulua, gamba ja teorbi, mutta alusta asti perusajatuksena on ollut joustavuus, mikä tarkoittaa konsertti- ja kappalekohtaisia kokoonpanoja. Musiikin suhteen yhtye pysyy barokissa, mikä ei kuitenkaan tarkoita vain klassista lähestymistapaa.

Maailmalla paljon kiertänyt yhtye esimerkiksi tilasi vuosituhannen vaihteessa suomalaisilta säveltäjiltä esitettäväkseen teoksia, joiden joukkoon mahtui niin rockia, klassista nykymusiikkia, cabareta kuin folkballadi. Ravintola Bellyssä 16.9. vietettävä Battalia Feast toteutetaan samassa ennakkoluulottomassa hengessä ja lavalla nähdään tukku muusikoita niin koti- kuin ulkomailtakin.

- Luvassa on loistavaa ja puhuttelevaa musiikkia. Emme haluta vetää keinotekoisia raja-aitoja – riittää että musiikki on hyvää, Pölhö kuvailee illan tarjontaa.

Battalia Feast polkaistaan käyntiin 1600-luvun italialaisten ja espanjalaisten varhaisbarokin suosikkiteosten muodossa, joista siirrytään lattaritunnelmiin – toki periodisoittimien tahtiin. Laulusta vastaa lattarinumerossa sopraano Sanna Vuolteenaho.

Todelliseen eksotiikkaan päästäneen kun lavan valtaa kitaristi Stefanos Hirvosen barokkisoittimille sovittamat Jimi Hendrixin kappaleet. Sovitukset saivat aikanaan ensiesityksensä Tavastialla ja puhalletaan nyt Battalian juhlavuoden kunniaksi uudestaan eloon.

Ilta jatkuu suomenkielisen taiteellisen musiikin parissa kun estradille nousee Battalia-yhtyeen viulisti Susanne Helasvuon tytär Henna Helasvuo bändinsä kera. Seuraavaksi päästään eri musiikkityylejä sekoitteleviin jam grass -tunnelmiin Cat Lee

Tiedot

Battalia Feast

Ravintola Bellyssä 16.9.2009
www.battalia.fi/