Julkaistu: 20.11.2008

Suomen Musiikin pikkujoulut

Samae Koskisen folkrock, Posteljoonan reggaerap ja Egotripin rockpop luotsailevat joulunalustunnelmiin.

Levy-yhtiö Suomen Musiikin luotsaama musiikkilinja ei suuntaudu vain pariin genreen, sillä yhtiön suojista löytyy mm. heviä ja a cappellaa. Pikkujouluissaan yritys kuitenkin luottaa vahvasti rockpopin voimaan.

Viimeistään vuonna 2003 ilmestyneen Matkustaja-levyn myötä Egotrippi vakiintui kotimaisen musiikin peruskäsitteisiin. Viisitoistavuotisen uran seitsemäs studioalbumi Maailmanloppua odotellessa julkaistiin lokakuun alussa. Pakottomuus, selittämätön nostalgia ja sujuvuus nousevat kivuttomasti soljuvan levyn pääpiirteiksi. Tämä välittömyys ja sisäinen rauha kuulunee myös yhtyeen livevedoissa, joka toivottavasti tiivistyy entisestään Semifinalin rajoitetussa neliötilassa.

Sen sijaan tyyneys lienee kaukana, kun lavalle kipuaa riehakkailla esiintymisillään mainetta kerännyt reggaeta ja räppiä yhdistelevä Posteljoona. Artistin iloluontoinen kappale Nakuna raikui viime kesänä ympäri kaupunkia niin puistoissa kuin terasseilla.

Posteljoonan, eli alkuaan nokialaisen Joona Kortesmäen musiikillisesta taustasta löytyy trumpetin soittoa ja poikakuorossa laulamista. Hekuma Soundin riveissä mukana ollut Posteljoona teki vuonna 2004 omakustanteena levyn Äärimmäinen totuusalbumi, jota kaupiteltiin kädestä käteen. Suosio jäi pieniin piireihin, mutta mies jatkoi sinnikkäästi oman materiaalin tekemistä tahollaan. Tv- ja radiotyöt veivät Posteljoonaa mukanaan, kunnes viime kesänä Suomen Musiikki julkaisi Posteljoona ja ystävät -nimiseksi muodostuneen kokoonpanon debyyttipitkäsoiton Miehen malli.

Suomalaista reggaeta ja räppiä sisältävä hyväntuulinen levy muodostuu rakkauslauluista ja poikamaisesta huumorista suhteellisen kevyellä otteella laadittuna. Levyn iloisuus on tarttuvaa ja siksi onkin sääli, että sitä leimaa kertakäyttömäisyyden tunne. Levyllä lisävoimina toimii mm. Paha-Nuutti, joka myös vierailee Posteljoonan keikalla Semifinalissa.

Useista tiedotteista ja lupailuista huolimatta Samae Koskisen toinen sooloalbumi antaa vieläkin odotuttaa itseään. Sister Flo -yhtyeen vokalisti-kitaristina tunnettu Koskinen julkaisi kaksi vuotta sitten ensimmäisen soololevynsä Vol 1, jonka sanoituksista vastasi joukko kotimaisia runoilijoita. Koskinen jatkoi tuolloin mukana olleen Kauko Röyhkän kanssa sanoitusten tekemistä tulevalle toiselle sooloalbumilleen ja kävi myös yhtyeen Hänen Taikabändinsä kanssa useampaan otteeseen studiossa viime keväänä. Alkuperäisen aikataulun mukaan levyn piti nähdä päivänvalo kuluneena syksynä, mutta sittemmin julkaisupäivä on siirretty vuoden 2009 puolelle. Semifinalin lavalle Koskinen nousee kokoonpanolla Samae Koskinen ja Hänen Taikabändinsä, joten luvassa on ehkä kaikuja jo tulevalta albumilta.

Tiedot

Suomen Musiikin pikkujoulut

Egotrippi, Samae Koskinen ja Hänen Taikabändinsä sekä
Posteljoona feat. Paha-Nuutti Semifinalissa 4.12.2008
Liput 10/11€

www.tavastiaklubi.fi/index.php?group=3
www.egotrippi.com/
www.myspace.com/posteljoona
www.samaekoskinen.com/