Julkaistu: 11.09.2008

Kiki Pau

Mainiosta live-maineesta nauttivan Kiki Paun biisit tanssittavat pian myös bändin esikoislevyltä.

Vuoden 2006 lopussa perustettu indie-bändi Kiki Pau heitti ensimmäisen keikkansa hurmioituneelle yleisölle seuraavana keväänä. Pian, 24. syyskuuta, Johanna-kustannus julkaisee helsinkiläisen kokoonpanon ensimmäisen pitkäsoiton, ytimekkäästi nimetyn Let's Rockin.

Henrik Domingon, Aleksi Gustafssonin, Olli Juvosen ja Pauli Saarikiven muodostaman bändin musiikkiin on voinut tutustua tähän mennessä paikallisten indie-klubien illoissa. Kiki Pau on tyylitietoisen yleisön suosikki ja syytkin ovat selvät. Nuoret miehet näyttävät ja kuulostavat huolettoman hyvältä ja heidän välitön esiintymisensä saa yleisön mukaansa.

Keikkojen lisäksi bändi on julkaissut kolme omakustanne-EP:tä. Osa Shocking Pictures-, In Your Bedroom - ja Pleased To Meet Us -levyjen materiaalista on päätynyt myös uunituoreelle levylle, vieläpä hyvin samanlaisina versioina. Fanien onneksi valtaosa levyn yhdestätoista kappaleesta on kuitenkin aikaisemmin julkaisemattomia.

Sopimus Johanna-kustannuksen kanssa syntyi tämän vuoden alkupuolella. Saman levy-yhtiön leivissä ovat myös muun muassa Astrid Swan, King Of All The Animals sekä uutena tulokkaana Cats On Fire, joten bändi ei ole ainoa pop-poikkeama Maj Karmaa ja Kotiteollisuutta julkaisevassa tallissa. Sitä paitsi Kiki Pau sai tuottajatoverikseen Nick Trianin, joka on niin Radio Helsingin aalloilta kuin Treeball-bändistä tuttu indiepop-mies itsekin.

Levyn nauhoitukset alkoivat toukokuun lopulla porvoolaisessa Studio Mangossa ja jatkuivat helsinkiläisessä Studio Kekkosessa. Viimeisen silauksensa levy sai heinäkuun lopulla. Lopputulos on bändin EP-tuotantoon verrattuna miellyttävästi ryhdistynyt, etenkin Henrikin laulun kohdalla.

Omalla kotisivullaan Kiki Pau määrittelee itsensä leikkisästi "Jonathan Richmanin ja Stray Catsin tappelun tulokseksi". Let's Rockilta löytyy ehkä ripaus Richmanin vekkulia tee-se-itse-estetiikkaa, mutta suurimmaksi osaksi sisältö on mutkatonta indiepoppia poikamaisine taustalauluineen ja reippaine kitaroineen.
Levyn ehdoton vahvuus on sen tasavahvuus. Ihan terävimmillään Kiki Pau on kuitenkin menoralleissa. Viimeistään kolmosraidan Your Bedroomin kohdalla volume-nappia tekeekin mieli vääntää kovemmalle.

Ensimaistiaisina levyltä julkaistu sinkku Poses on puolestaan kädentaputuksineen ja kitaranrenkutuksineen ilmiselvä tanssilattian täyttäjä, kun taas loppupään helmi Chronic Puberty tuo mieleen Candy Darlingin riehakkaimmillaan.

Kiki Paun keikkakuntoa pääsee lähitulevaisuudessa tarkastelemaan useilla helsinkiläisklubeilla. Let's Rock!

Tiedot

Kiki Pau

www.myspace.com/kikipau
www.kikipau.blogspot.com/

Tavastialla 18.9.
Korjaamolla 27.9.
Bellyssä 3.10.2008