Julkaistu: 19.03.2008

Klasari Klubi

Kuluvan kevään aikana klassisen musiikin nauttiminen tehdään helpoksi baarikansalle. Tammikuussa käyntiin pyörähtänyt Klasari Klubi houkuttelee niin tuoretta kuin kokeneempaa yleisöä klassisen musiikin konserttitilaisuuteen ravintola Bellyyn.

Punavuoreen sijoittuvan, kerran kuussa järjestettävän Klasari Klubin perusajatus on tehdä klassisesta musiikista helposti lähestyttävää tuomalla se erilaiselle esiintymisareenalle. Baariympäristö madaltanee kynnystä monelle klassista musiikkia vähän kuluttavalle, varsinkin tunnelman ollessa vapaamuotoinen. Baaritiskin puolella saa jutustella, tarjoilu pelaa ja lavan läheisyydestä löytyy pöytiä istumapaikkoineen niille, jotka haluavat keskittyä tarkemmin musiikin kuunteluun.

Aloitusklubilla tammikuussa kuultiin mm. Pekka Kuusistoa sekä Virtuosi di Kuhmo kvintettiä ja helmikuun puolella lavalle nousi mm. Severi Pyysalo trioineen. Myös Klubin kantavan voiman ja taiteellisen suunnittelupäällikön, viulisti Minna Pensolan taidot ovat olleet kummallakin kerralla kuultavina. Maaliskuu ei tee poikkeusta - estradin ottaa haltuun jousikvartetti Meta4, jonka rivistössä Pensola soittaa

Viime vuonna lupaavasta läpimurrosta Suomi-palkinnon pokannut Meta4 sai alkunsa vuonna 2001. Kotimaamme menestyneimpiin jousikvartetteihin kuuluva kokoonpano on napsinut arvostettuja klassisen musiikin palkintoja maailmalla. Vuoden 2004 Dmitri Sostakovits -kvartettikilpailun voitto Moskovassa ja viime vuoden Joseph Haydn -kamarimusiikkikisan voittoisa menestys Wienissä ovat omiaan takaamaan nelikon kysynnän niin Suomessa kuin muualla maailmalla.

Minna Pensolan lisäksi Meta4:ssä viulua soittaa Antti Tikkanen, alttoviulusta vastaa Atte Kilpeläinen sekä sellosta Tomas Djupsjöbacka. Kaikki neljä muusikkoa ovat Sibelius-Akatemian kasvatteja sekä käyneet myös hakemassa laajamittaisesti oppia ulkomaisista musiikkikorkeakouluista ja konservatorioista. Tiiviistä yhteistyöstä kvartetin kesken kertoo se, että Meta4 on opiskellut yhdessä Eurooppalaisessa Kamarimusiikkiakatemiassa.

Suomen rajojen sisällä Meta4 on esiintynyt mm. Turun ja Mäntän Musiikkijuhlilla, Kuhmon Kamarimusiikissa sekä Helsingin Juhlaviikoilla. Lisäksi nelikko on laajentanut työskentelytapojaan esiintymällä yhdessä mm. jazz-yhtye Ilmiliekki Quartetin kanssa. Meta4 toimii myös Oulunsalo Soi -musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Kvartetin ohjelmistorepertuaarista löytyy niin kotimaista kuin ulkomaista kamarimusiikkia aina Erkki Melartinista ja Kaija Saariahosta Beethoveniin sekä Schubertiin. Maaliskuun Klasari Klubilla kuullaan Haydnin Jousikvartetto op.55/2 sekä Debussyn Jousikvartetto.

Tiedot

Jousikvartetti Meta4

Klasari Klubilla Bellyssä ke 26.3.2008