Julkaistu: 30.01.2008

Kiki Pau & The Nancy Wha

Jo perinteikkääksi muodostuneen Club Mojon lavalle Semifinalissa astelevat helmikuun klubilla indie-piirien nosteesta nauttiva helsinkiläinen Kiki Pau sekä Vaasa-Tukholma-Helsinki-pohjainen The Nancy Wha.

Taiderock-genreen aseteltu Kiki Pau on keikkaillut suhteellisen ahkerasti menneen vuoden syksynä ja maine mainiona, tanssittavana livebändinä on aiheuttanut mukavasti kohinaa pääkaupungin indiepop-ympyröissä. Niukasti itsestään informoiva kokoonpano määrittelee itse soundinsa vuorokauden ajasta riippuvaiseksi: välillä kuulostetaan keski-iän kriisiltä, välillä krooniselta puberteetilta.

Bändi on julkaissut vuonna 2007 kaksi omakustanne EP:tä, In Your Bedroom ja Shocking Pictures, jotka sisältävät helposti rullaavia, sopivasti rouheisia poppiralleja. Hallituilta kuulostavat kappaleet jättävät kuulijan odottamaan sitä omalaatuista koukkua, jota Kiki Paun loistavasti onnistunut, silmälääkäreiden näkötestitaulukkoa mukaileva graafinen ilme lupailee. Kaivattu kierre ja omaperäisyys jäävät ikävä kyllä kovin laimeiksi, mutta hyväntuulisuus ja instrumenttien uskottava hallinta kannattelevat kuitenkin useimmat kappaleet, näistä esimerkkinä Your Bedroom.

Kiki Paun muodostavat Aleksi Gustafsson, Henrik Domingo, Pauli Saarikivi sekä Olli Juvonen, joista kolme viimeksi mainittua ovat tuttuja helsinkiläisen, suomeksi levyttäneen Soma-yhtyeen rivistöistä.

Jo vuonna 1999 ajatuksen tasolla alkunsa saanut, mutta vasta 2005 kunnolla startannut The Nancy Wha tarjoilee vaihtoehtorockia perinteisellä, mutta tuoreen innostuneelta kuulostavalla kaavalla. Bändin esikuvat The Clashista The Strokesiin paistavat läpi niin musiikillisesti kuin ulkonäöllisesti, joka näin rehellisesti tehtynä ei häiritse – soittamisen ilo kuuluu läpi.

Rumpali Johan Ekström, basisti Janne Darko, kitaristi Henrik Heselius sekä laulaja, kosketinsoittaja Johnnyboy Gasparrajah nojaavat musiikkinsa työstämistavoissa demokratiaan yhtyeen nelikon kesken. The Nancy Wha ei ole toistaiseksi äänittänyt kuin demoraitoja.

Niin Kiki Pau kuin The Nancy Wha nousevat monen suomalaisen indie-bändien jäljillä Club Mojon puitteissa Semifinalin lavalle perjantaina 22.2. Club Mojo on vuosituhannen vaihteesta asti toiminut, Tavastian historian pitkäikäisimmin keskeytyksettä jatkunut klubi, joka on keskittynyt vaihtoehtomusiikkiin.

Suurimpien brittipop-tyrskyjen jälkimainingeissa perustettua klubia luotsaavat kolme DJ:tä Andy, Toni ja Piitu. Kerran kuussa järjestettävän klubin perusajatuksena on tarjoilla poppikansalle viihdykettä kotimaisen tai ulkomaisen esiintyjän tai esiintyjien turvin ja tanssittaa sen jälkeen yleisö läkähdyksiin indie-sävelmillä aina 60-luvun klassikoista nykypäivän teoksiin. Kaava ei voi olla täysin väärä – siitä kielii klubin vuodesta toiseen jatkuva suosio.

Tiedot

Kiki Pau ja The Nancy Wha

Club Mojossa, Semifinalissa 22.2.2008