LOL

LOL
Kuvassa: Lol (Miley Cyrus, vas.) ja Anne (Demi Moore)
Teinidraama ruotii äidin ja tyttären suhdetta.

LOL on varsin simppeli teinidraama. Tällä kertaa nuoren naisen kasvun kiemuroihin on kiedottu tyttären ja äidin suhde sekä naisten rakkauselämä. Lola, lempinimeltään Lol (Miley Cyrus) saa lukukauden alussa tietää poikaystävänsä humputelleen kesätauolla toisen tytön kanssa. Lola yrittää hukuttaa sydänsurunsa juhlimalla ja haaveilemalla Pariisin-matkasta, mutta huomaa vähitellen ihastuvansa parhaaseen ystäväänsä Kyleen (Douglas Booth).

Teinitytön äiti Anne (Demi Moore) puolestaan deittailee salaa ex-miestään, Lolan isää (Hung-tähti Thomas Jane).  Ylisuojeleva Anne yrittää olla samaan aikaan tiukka äiti ja Lolan paras ystävä. Siinä sivussa hän vähitellen ihastuu nuoreen poliisiin (Jay Hernandez).

Uusi LOL on uudelleenfilmatisointi ranskalaisesta menestyselokuvasta LOL (Laughing Out Loud) vuodelta 2008. Molemmat ovat Lisa Azuelosin ohjaamia ja käsikirjoittamia. Tausta antaa lisäväriä Lolan luokkaretkelle Pariisiin. Kaupunki kuvataan kyllä ihastuttavana postikorttimontaasina, mutta ranskalaisperheistä, joiden luo nuoret majoitetaan, annetaan omituinen kuva. Ihan tällaista Ranska-kuvaa ei olisi odottanut ranskalaissyntyiseltä ohjaajalta.

Teinikomediaa ei saisi edes arvioida yli kolmekymppisenä. Sen paras arvioija on yleisö, jolle elokuva on ensisijaisesti kohdennettu. Yli-ikäisen katsojan silmissä nuoruusikään kuuluvat ongelmat ovat naiiveja ja elokuvan aiheetkin siksi hölmöjä.

Amerikkalaiseen teinimaailmaan ja vähän aikuistenkin ihmissuhdeongelmiin kurkistava LOL vaikuttaa paljon todellista kestoaan pidemmältä. Tyttären ja äidin väliset ongelmat ovat niin ohuita, että niihin on vaikea hypätä mukaan. Äidin suurimmaksi synniksi lankeaa tyttären päiväkirjan lukeminen. Dramaattista, mutta ei riittävää elokuvan dramaattiseksi käänteeksi. LOLin opetus tuntuukin olevan naisen oikeus harrastaa merkityksetöntä seksiä ja valita seksikumppaninsa – mutta rakkaus ennen kaikkea!

Elokuvan tähtenä nähdään Hannah Montanan roolista tuttu Miley Curus. Yhä kolmekymppiseltä näyttävä Demi Moore hätkähdytti aikoinaan stripparina ja kersanttina. Nyt hänet muistetaan nuoresta aviomiehestä ja tuoreesta erosta.  Mooren heittäytyminen yksinhuoltajaäidiksi on roolihahmon vertainen – varsin vaatimaton.

Kirjsi Raitaranta – 14.06.2012

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.

Kommentit (0)

lol

tää on ihana leffa

kuka laulaa?

kuka laulaa oikeasti siinä kun kyle laulaa voisko saada tietää haluaisin kuunnella sitä laulajaa!

(_ () (_

Se on nii IHANA leffa..Miley on nii best näyttelee ja laulaa..Suosittelen kaikkii käydä kattoo toi leffa tai jos ei käy ni ainakin youtubest sen traileri

Lue keskusteluohjeet